Clinica veterinara ambulatorie pentru maidanezii Brasovului

Clinica veterinara ambulatorie pentru maidanezii Brasovului

0 512

Asociatia fostei mari actrite Brigitte Bardot a promis ca va trimite la Brasov o clinica ambulatorie, cu ajutorul careia se vor putea oferi tratamente si se vor face sterilizari si in mediul rural

Brasovul este un bun exemplu pentru Romania in ceea ce priveste gestionarea cainilor fara stapan. Colaborarea dintre municipalitate, Asociatia Milioane de Prieteni si Directia Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a avut rezultate foarte bune, la fel cum se mai intampla doar la Cernavoda. Pentru rezultatele foarte bune, cele doua orase au fost date ca exemplu si la Brasov a fost organizata chiar o conferinta internationala pe aceasta tema.
Cele trei institutii colaboreaza pentru o cat mai buna gestionare a populatiei canine. Microciparea si sterilizarea sunt cele mai importante doua activitati pentru ca numarul cainilor fara stapan sa nu scape de sub control. Asociatia Milioane de Prieteni se ocupa de aceste activitati, cu ajutorul medicilor Directiei Sanitare-Veterinare.Brigitte Bardot
Potrivit lui Dorin Enache, director DSVSA Brasov, cele doua institutii se pregatesc sa inceapa activitatea de sterilizare a populatiei canine din zonele rurale ale judetului.
Asociatia fostei mari actrite Brigitte Bardot a promis ca va trimite la Brasov o clinica ambulatorie, cu ajutorul careia se vor putea oferi tratamente si se vor face sterilizari si in mediul rural.
Municipalitatea aminteste ca exista o lege care ii obliga pe toti proprietarii de metisi – indiferent ca este vorba de persoane fizice sau juridice – sa ii microcipeze si sterilizeze.
Datorita eforturilor municipalitatii, Asociatiei Milioane de Prieteni si Directiei Sanitar-Veterinare, la Brasov nu au mai fost eutanasiati caini sanatosi.
In mai putin de 10 luni, de la adaposturile din Stupini si Triaj au fost adoptati 560 de caini, o cifra care depaseste numarul de caini adoptati pe intreg parcursul anului trecut.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.