Clima in fata Summitului de la Copenhaga

Clima in fata Summitului de la Copenhaga

0 58

Apropierea Summitului de la Copenhaga pe probleme de clima, de la jumatatea lunii decembrie, ingrijoreaza liderii UE.
Uniunea Europeana se declara dezamagita de lipsa rezultatelor in cadrul negocierilor privind schimbarile climatice si prevede un esec al Summitului de la Copenhaga din decembrie, chiar daca „nimic nu e sigur pana in ultimul moment”, a explicat luni unul dintre negociatori, citat de AFP.
„Toata lumea este dezamagita de ritmul negocierilor, chiar daca personal nu ma asteptam la mai mult. Nu s-a ajuns inca la un compromis… Suntem inca la distanta mare de un acord la Copenhaga si mai avem numai 60 de zile pentru negocieri”, a declarat seful Unitatii pentru Climat a Comisiei Europene, Artur Runge-Metzger.
Negociatorul european a indicat „actiuni” de „declaratii de intentie,” dar de asemenea, „obstacole” in timpul celor doua saptamani de negocieri din Bangkok.
Si presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a declarat ca „la acest stadiu al negocierilor, suntem periculos de aproape de un impas”. Negocierile vor continua pana pe 18 decembrie.
„Avem in fata noastra o cale dificila si nu trebuie sa ne lasam distrasi de discutii despre un Plan B, daca nu vrem sa sfarsim cu un Plan E semnificand esec”, a avertizat Barroso, adaugand ca „asa cum a aratat recent un ONG nu exista plan B pentru ca nu avem o planeta B”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.