Clase igrasioase si neluminate la Saguna

Clase igrasioase si neluminate la Saguna

0 109
Cursurile tinute in subsolul Colegiului National Andrei Sagna sunt un calvar pentru elevii care invata prin rotatie in cele 3 clase. Spatiile nu sunt luminate, se face condens, iar in clasa situata sub sala de sport zgomotele fac imposibila tinerea orelor.
Disconfortul elevilor si profesorilor va inceta dupa ce Colegiul va amenaja 12 sali de clasa in cladirea fostei bani comunale, intrata in proprietatea unitatii de invatament in urma unei hotarari de Consiliu Local.
Din cauza lipsei de spatiu si a numarului mare de elevi pe care ii are in fiecare an Colegiul National Andrei Saguna, la subsolul cladirii au fost amenajate 3 sali de curs. Elevii fac orele prin rotatie orele acolo in aceste spatii care nu ofere conditii corespunzatoare actului de invatamant.
Intr-una dintre sali tabla este amplasata intre coloanele de sustinere iar aerisirea clasei se face prin doua gemulete minuscule.
La inceputul anului municipalitatea, printr-o hotarare de CL, a decis ca terenul  pe care se afla cladirea fostei bai comunale din vecinatatea liceului sa treaca in proprietatea Colegiului National Saguna. Conducerea unitatii de invatamant a stabilit ca va face un corp de cladire cu 9 sau 12 sali, dintre care unele vor fi laboratoare, iar altele sali de curs. Consiliul Local va trebui sa adopte o alta hotarare in care sa fie cuprinse si sumele necesare pentru lucrarile care ar putea dura doi ani.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.