Clasa zero nu are priza in mediul rural

Clasa zero nu are priza in mediul rural

0 101
Clasa pregatitoare e la mare cautare in oras si deloc la sat. Daca in Brasov sunt unitati care si-au depasit numarul de locuri alocate pentru clasa pregatitoare, in comune precum Sercaia sau Homorod pana acum doar cate un copil a fost inscris in clasa pregatitoare. Intre timp in centrele de evaluare psihosomatica micutii care se pregatesc de scoala trec prin teste si evaluari pentru a se determina pregatirea lor in acest sens.
Din totalul de peste 4000 de copii estimat conform recensamantului un numar de 2267 au fost deja inscrisi in clasa pregatitoare. Daca in oras parintii au fost grijulii si s-au inghesuit in primele zile sa-si inscrie micutii la scoala , in mediul rural exista o adevarata problema: La Sercaia s-a inscris pana acum la scoala doar un elev, spune Ariana Bucur – director executiv al ISJ Brasov
Si la scoala numarul 5 din Sacele sunt asteptati in clasa pregatitoare peste 100 de elevi fiind oragnizate 5 clase dar pana acum s-au inscris doar 2 . Cat privesc scolile la mare cautare in Brasov cea mai cautata unitate este Scoala generala numarul 5 unde s-au depus pana acum 127 de cereri chiar daca au fost organizate 3 clase in limba romana si una de germana.
Tot pentru inscrieri in acesta clasa parintii ai caror micuti implinesc 6 ani doar dupa 1 septembrie au apelat la evaluarile psihosomatice. In centrul de la Gradinita numarul 3  din Brasov vor fi evaluati 138 de copii la cererea parintilor. Pana acum au trecut deja testele 89 de micuti.
In toate centrele din Brasov se vor face evaluari psihosomatice pana in data de 19 aprilie iar prima faza a inscrierilor in clasa pregatitoare se va incheia in data de 22 aprilie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.