Clanul Corduneanu, la interviu!

Clanul Corduneanu, la interviu!

0 100

Data de 17 ianuarie 2010, ziua in care ne-a fost anuntat noul sef D.I.I.C.O.T., procurorii institutiei au coordonat 47 de perchezitii domiciliare in Brasov si Iasi.
Judecatorii ieseni au decis, luni seara, ca 17 persoane din clanul Corduneanu din cele 21 retinute sa primeasca mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Decizia a fost luata dupa 12 ore de audieri.
Patru membri ai gruparii vor fi cercetati in stare de libertate. Avocatii acestora au anuntat ca vor formula recurs fata de decizia instantei.
Interlopii sunt acuzati de trafic de persoane, infractiuni informatice cu acte false, santaj, fraude economice si spalare de bani. Politistii cauta in continuare doi membri ai clanului.
Anchetatorii nu exclud ca ei sa fi fost implicati si in alte infractiuni deoarece dosarul cauzei este complex, avand 60 de volume care numara in total 25.000 de pagini.
Potrivit unui comunicat DIICOT, grupul infractional organizat cunoscut sub denumirea de „Gruparea Corduneanu” a fost structurat in jurul membrilor familiei Corduneanu, care reprezentau nivelul de comanda, liderul clanului fiind inculpatul Bogdan Constantin, fost Corduneanu.
Membrii de baza ai gruparii racolau persoane care erau ulterior trimise in strainatate pentru a savarsi infractiuni ca furturi, prostitutie, cersetorie, talharii, fraude prin folosirea mijloacelor de plata electronice. Grupul infractional actiona pe teritoriul Romaniei, dar si in Republica Moldova si in Italia, Spania, Irlanda, Austria si Germania.
Sumele de bani rezultate din savarsirea infractiunilor se ridica la de peste doua milioane de euro.
Bilantul actiunii 110 persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri, dintre acestea fiind puse sub invinuire 30 de persoane, toti membri ai „Clanului Cordunenilor”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.