Cladirile reprezentative din oras vor putea fi admirate noaptea

Cladirile reprezentative din oras vor putea fi admirate noaptea

0 54

Pentru turistii amatori sa admire in miez de noapte arhitectura Brasovului, Primaria are o surpriza: cateva dintre cladirile impunatoare din Brasovul vechi vor fi iluminate arhitectural. Sistemul nu va fi pe baza de reflectoare (cum se intampla la Turnul Alb) ci pe baza de leduri, asezate astfel incat cladirile sa fie cat mai mult puse in valoare.
Prima cladire care va fi iluminata in acest mod va fi cladirea Rectoratului din Livada Postei.
Potrivit explicatiilor oferite de domnul Ioan Preda, directorul firmei Flash Lighting Brasov, acest sistem de iluminat al cladirilor va fi, pentru moment, unic in Romania.
Parterul Rectoratului va fi iluminat mai puternic, cu aparate incastrate in asfalt care vor scoate in evidenta structura de piatra aparenta, in timp ce etajul va fi iluminat mai discret, punandu-se in valoare ornamentele din jurul ferestrelor, iar la ultimul etaj vor fi evidentiate picturile cu ajutorul unor leduri bagheta.
Aceasta lucrare se va finaliza in cca o luna si jumatate (cam in preajma alegerilor) si va costa la cca. 50.000 de EURO, suma mult mai mica decat in cazul iluminarii cu reflectoare.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.