Cladiri cu buline rosii la Brasov

Cladiri cu buline rosii la Brasov

0 257

Cutremurul de zilele trecute a facut ceva valuri in tara noastra. Daca despre Bucuresti se stie ca majoritatea blocurilor din centru sunt adevarate castele de carti de joc, putina lume stie ca si Brasovul are cateva blocuri demne de buline rosii.
Se pare ca in Brasov sunt 48 de cladiri care prezinta risc mare de prabusire in caz de cutremur. Conform statisticilor autoritatilor locale, desi s-au facut expertize tehnice, nicio cladire din cele 48 identificate ca instabile nu a fost consolidata. Dintre acestea, 18 au fost incadrate in gradul I de risc (la un seism de 5,5-6 grade pe scara Richter, s-ar prabusi partial; peste 7 grade, se prabusesc de tot), iar restul in gradele II si III.
Probleme cares eridica in acest caz ar fi ca autoritatile stiu de situatia existenta, proprietarii sunt constienti ca locuiesc in case subrede, dar totusi nimeni nu ridica un deget pentru a indrepta situatia. O alta problema care trebuie ridicata este faptul ca la Brasov nu exista nicio „bulina rosie” desenata pe vreun imobil. Cele mai mari probleme sunt in Centrul istoric, unde sunt situate toate cele 18 imobile. Majoritatea sunt situate pe pietonalul Republicii si pe strazile Lunga, Castelului, Nicolae Balcescu si Appolonia Hirscher. De asemenea, pe aceasta lista neagra figureaza si un bloc mai vechi, de pe Strada Sorelui nr. 13 (S+P+4E). Trebuie precizat ca, din cele 48 de imobile cu risc seismic ridicat, doar 23 au fost expertizate tehnic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.