CJ vrea alte trei spitale clinice in Brasov

CJ vrea alte trei spitale clinice in Brasov

0 575

Alesii judeteni au aprobat demararea procedurilor de obtinere a avizului Ministerului Sanatatii pentru organizarea ca spitale clinice a Spitalelor de Pneumoftiziologie, de Boli Infectioase si de Psihiatrie si Neurologie. Cele trei unitati spitalicesti indeplinesc deja conditiile solicitate

Consiliul judetean vrea sa transforme in spitale clinice alte 3 unitati spitalicesti din subordine, in afara celor 3 deja existente. Alesii judeteni au aprobat demararea procedurilor de obtinere a avizului Ministerului Sanatatii pentru organizarea ca spitale clinice a Spitalelor de Pneumoftiziologie, de Boli Infectioase si de Psihiatrie si Neurologie.
Cele trei unitati spitalicesti indeplinesc deja conditiile solicitate de transformare in spitale clinice, avand fiecare sectii clinice si cadre didactice universitare angajate.spital judetean neculoiu
Daca vor fi schimbate in spitale clinice se va putea sustine activitate de cercetare medicala stiintifica si educationala iar activitatea de acordarea a serviciilor medicale se va imbunatati. In plus, impactul economic al transformarii spitalelor in spitale clinice este benefic, avand in vedere posibilitatile de finantare la nivel clinic prin proiecte de cercetare medicala.
Potrivit consilierului judetean PNL Mariana Ciju, presedintele Comisiei de Sanatate din CJ, argumentul principal pentru care se impune transformarea aceste spitale in spitale clinice este faptul ca asa se permite cercetarea si includerea in programe nationale. Cel mai bun exemplu este Spitalul Judetean, care n-ar fi avut niciodata o sala de angiografie completa daca Academia de Stiinte medicale nu l-ar fi inclus intr-un proiect european.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.