CJ şi Eurocontrol au discutat despre proiectul Aeroportului

CJ şi Eurocontrol au discutat despre proiectul Aeroportului

0 203

În loc de turn de control, traficul de pe aeroportul de la Ghimbav ar putea fi operat de la distanță! Este una din variantele agreate de Consiliul Județean după o întâlnire cu reprezentanții Eurocontrol

În loc de turn de control, traficul de pe aeroportul de la Ghimbav ar putea fi operat de la distanță! Este una din variantele agreate de Consiliul Județean după o întâlnire cu reprezentanții Eurocontrol, organism european pentru securitate în navigația aeriană. Până când se vor stabili detaliile, forul județean continuă procedurile pentru următoarele faze ale construcției aeroportului.
Firma desemnată să se ocupe de construcția fazei a treia a aeroportului se pregătește să deschidă șantierul. Au loc discuții și întâlniri cu proiectanții pentru a pune la punct toate detalii necesare pentru continuarea lucrărilor. Constructorul, care a finalizat recent reabilitarea aeroportului din Mureș, își va reloca în curând utilajele, spune Adrian Veștea, președintele Consiliul Județean.
Până vineri va fi lansată o nouă licitație pentru alte nouă obiective printre care remiza de pompieri, clădirea energetică, rețele interioare în aeroport și platforma antisuflu. Reprezentantții Consiliului Județean continuă în paralel și discuțiile cu Romatsa, cu Ministerul Transporturilor și cu Eurocontrol, organizația europeană care se ocupă de traficul aerian.
Analizele vor decide dacă soluţia aleasă pentru operarea aeroportului va fi Remote Tower – o tehnologie nouă pentru România, sau varianta clasică de turn de control.
Reprezentanții Consiliului Județean Brașov susțin că Aeroportul de la Ghimbav ar urma să fie operabil din 2020.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.