CJ Braşov vrea șapte milioane de lei de la Guvernul pentru secţia...

CJ Braşov vrea șapte milioane de lei de la Guvernul pentru secţia de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Judeţeanului

0 80

După ce sâmbătă a avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a venit într-o vizită neanunţată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat ieri că a început demersurile pentru a obţine o finanţare de la bugetul de stat pentru secţia modulară de Terapie Intensivă care se va construi în curtea spitalului braşovean.

De altfel reprezentantul administraţiei judeţene a afirmat că în timpul discuţiei cu ministrul Sănătăţii i-a  prezentat nemulţumirea referitoare la faptul că secţia modulară nu este în ghidul de finanţare a proiectelor ce vizează realizarea unor investiţii pentru combaterea noului coronavirus. „Totuşi, noi sperăm că o parte a componentelor secţii de Terapie Intensivă pe care o vom construi să fie decontate pe aceste ghiduri de finanţare. În acest sens, astăzi (luni – n.r.),  împreună cu prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, am pregătit un proiect de Hotărâre de Guvern,  prin care solicităm suma de şapte milioane de lei”, a declarat Veştea.

Totodată, acesta a anunţat că administraţia judeţeană, în afara banilor primiţi la începutul anului de la bugetul de stat nu a beneficiat şi de alte alocări. „Noi am alocat anul acesta sume istorice pentru sănătate, dar şi pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului. Unele dintre aceste sume sunt strict pentru funcţionare şi ne confruntăm cu probleme pe celelalte capitole bugetare, pentru ca am fost nevoiţi să luăm de la investiţii aflate în implementare”, a continuat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Secţia modulară din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov va avea 27 de paturi ATI şi va funcţiona şi după terminarea epidemiei de coronavirus. Pentru construirea acestei structuri, Consiliul Judeţean Braşov a alocat suma de 5,8 milioane de lei din bugetul propriu, bani care nu acoperă şi dotările.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.