CJ Brasov poate salva IAR Ghimbav!

CJ Brasov poate salva IAR Ghimbav!

0 59

In cadrul conferintei de presa de joi, Consilierii judeteni independenti Iancu Vespasian Augustin si Toma Dobrogeanu au reiterat apelul pentru salvarea IAR Ghimbav, lansat pentru prima oara in cursul anului trecut.
Cei doi consilieri sunt de parare ca daca nu s-a reusit pana acum privatizarea uzinei, in conditii avantajoase, s-ar putea incerca si o alta varianta, anume preluarea uzinei in administrarea Consiliului Judetean Brasov si mentinerea obiectului de activitate.
Cei doi consilieri considera ca institutia si-a demonstrat capacitatea in administrarea uzinelor din industria de aparare, un exemplu fiind platformele Carfil si Metrom unde au fost infiintate doua Parcuri Industriale.
In privinta IAR, cei doi consilieri doresc continuarea activitatii, intrucat, conform evaluarilor, la nivel national este nevoie de cca. 100 de elicoptere. De asemenea, cei doi considera ca exista premizele pentru o colaborare cu viitorul Aeroport International Brasov Ghimbav. Existenta halelor de productie si a dotarilor (atatea cate mai sunt) precum si a pistei pentru avioane de transport ar permite prestarea de servicii oferite transportatorilor aerieni, cum ar fi intretinere, reparatii ori fabricatia de piese de schimb.
Experienta uzinei in diferite activitati din domeniul aviatic o recomanda pentru aceasta colaborare.
In ultimii 40 de ani, compania a produs peste 370 de elicoptere Puma si Alouette, peste 800 de planoare si 140 de avioane.
Dupa un declin in perioada de dupa revolutie, uzina s-a redresat. Incepand cu anul 2003 intreprinerea lucreaza in profit. Astfel in 2003 profitul a fost de 12 milioane RON, in 2004 de 16 milioane RON, in 2005 2,6 milioane RON iar in 2006 de 7,3 mil. lei.
Societatea a fost listata pe piata Rasdaq in decembrie 1996. Capitalul social al IAR este de 47.197.132,50 RON
In aceste conditii, Iancu Vespasian si Toma Dobrogeanu au anuntat o campanie de strangere de semnaturi pentru initierea unui proiect de hotarare prin care sa fie stabilita intentia de preluare a IAR Ghimbav de catre Consiliul Judetean si care sa fie inaintat spre aprobare Guvernului.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.