Ciupercile si riscul cancerului mamar

Ciupercile si riscul cancerului mamar

0 155

Ciupercile proaspete contribuie la diminuarea considerabila a riscului de aparitie a cancerului mamar, mai ales daca acestea se consuma asociat cu ceaiul verde, potrivit unui studiu publicat recent in International Journal of Cancer, relateaza dailymail.co.uk.
Potrivit acestui studiu, o portie zilnica de ciuperci proaspete reduce riscul de aparitie a cancerului mamar cu pana la doua treimi.
Cercetatorii au relevat faptul ca femeile care consuma 150 de grame de ciuperci proaspete in fiecare zi sunt cu 64% mai putin predispuse de a dezvolta tumori mamare. Ciupercile uscate au un efect protector mai putin eficient.
Studiul, desfasurat in China, a relevat faptul ca femeile care au combinat dieta bazata pe ciuperci proaspete cu consumul regulat de ceai verde au beneficiat de o protectie si mai mare.
Riscul de aparitie a tumorilor mamare in cadrul acestui grup a fost redus cu aproape 90%.
Cercetatorii au declarat, totusi, ca acest studiu nu dovedeste faptul ca ciupercile stopeaza cancerul si ca, in acest moment, este nevoie de studii suplimentare pentru a continua si confirma rezultatele acestui studiu.
Testele de laborator, efectuate pe animale, au demonstrat ca ciupercile prezinta anumite proprietati antitumorale si ca stimuleaza apararea sistemului imunitar din organism.
Cateva dovezi clinice sugereaza faptul ca ciupercile actioneaza intr-un mod similar cu medicamentele administrate impotriva cancerului mamar, care blocheaza organismul in actiunea lui de a produce hormonul estrogen, cu rol de hranire a celulelor canceroase.
In luna februarie, cercetatorii din California au inceput un test pentru a observa daca extractul de ciuperci, administrat de doua ori pe zi, timp de o luna, le ajuta pe supravietuitoarele cancerului mamar sa ramana sanatoase.
Aproximativ 40.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, in fiecare an, in Marea Britanie. Aceasta maladie afecteaza una din noua femei din lume, la un anumit moment din viata lor. Specialistii considera ca dieta reprezinta un factor-cheie.
Expertii de la University of Western Australia din Perth au studiat peste 2.000 femei chineze si au constatat ca rata imbolnavirilor cu cancer mamar este de 4-5 ori mai mica in China decat in tarile occidentale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.