Ciupercile impotriva tumorilor cancerigene

Ciupercile impotriva tumorilor cancerigene

0 56

Studii recente confirma ca unele ciuperci reduc raspandirea tumorilor cancerigene cu 75%.
Combinarea unei concentratii infime din ciuperca maitake cu o proteina anti-cancer, numita interferon alfa, produce o substanta care impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene care provoaca tumori de vezica si prostata.
Un ultim studiu arata ca o ciuperca, folosita in bucãtãria chinezesca, ar putea fi o potentiala arma impotriva cancerului, reducand numarul de cazuri cu 75%.

Ciuperca, care face parte din specia maitake si are un diametru de aproximativ 20 de centimetri, ar putea ajuta la combaterea cancerului de vezica si prostata, boli care ucid aproximativ 15.000 de britanici in fiecare an.

Doctorul Sensuke Konno a combinat o concentratie din ciuperca cu o proteina anti-cancer numita interferon alfa si a constatat ca noua substanta impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene care provoaca tumori de vezica si prostata.

Potrivit studiului, realizat de echipa de la Centrul Medical din New York si publicat in Jurnalul Britanic de Urologie, este nevoie de o doza foarte mica din ambele substante, iar medicamentul realizat poate activa o enzima care controleaza dezvoltarea cancerului.
„Este un progres extrem de important pentru noi. Combinand cele doua, nu doar ca marim eficienta tratamentului, dar si imbunatatim viata pacientilor, reducand doza conventionala de medicament”, a declarat doctorul Sensuke Konno, potrivit dailymail.co.uk

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.