# ciumaroșie!? Post și rugăciune!

# ciumaroșie!? Post și rugăciune!

5 159

# ciumarosie este un slogan foarte periculos, fiind folosit de Joseph Goebbels, ministrul Propagandei în timpul lui Adolf Hitler, în articolul „Adevărul despre Spania“: Arrests upon arrests. Now the Red pest is being thoroughly rooted out“! Legătura directă cu filonul ideologiei de extremă dreapta e cert: de exemplu, Fritz Reinhardt, una dintre eminențele cenușii ale economiei naziste și ale acțiunii de spoliere a averilor evreiești, membru de partid din 1926, scrie în 1930 un scurt pamflet intitulat „Die Rote Pest”.
Un alt exemplu de acest fel: J.P. Bertin-Maghit vorbește în cartea sa, Propaganda Documentaries in France: 1940-1944 (2016), despre un documentar elvețian, La Peste Rouge, făcut, e adevărat, cu bani și know-how nazist, pentru publicul francez.

    Mă interesează de unde vine sloganul? Oarecum! L-am folosit? Da, în gura mare, cu mult aplomb, frustrare și satisfacție, chiar în stradă contra OUG 13. Atunci când Dragnea, pe atunci infractor dovedit, acum infractor condamnat la închisoare, încerca să violeze justiția. Cu poftă! Cum care Dragnea. Dragnea capul la PSD. Împreună cu alți ciraci din PSD. Siniștri Tudorel Stoica și Florin Iordache. Alte două eminențe maroni. Ca să nu zic căcănii. Îl voi mai folosi? Cum ce? Sloganul #ciumarosie! Cu siguranță! De ce? Păi explicația e un pic mai lungă, sper să ai răbdare să citești până la sfârșit.

    Așadar, suntem în decembrie 2016. PSD aka. #ciumarosie condusă magistral de actualul pușcăriaș Dragnea face un procent la alegerile parlamentare de l-am asememănat cu ” aia a lui Terente”. Umbla Dragnea cu ” aia ” până la genunchi de se vedea prin pantaloni! Și o arăta cu satisfacție la toată lumea. Inclusiv cancelariilor din statele civilizate. Adică ălea cu McDonalds, budă în casă și apă caldă la robinet! Atunci mi-a fost clar că următoarea mișcare va fi asaltul asupra justiției. De unde va ieși un Dragnea alb, imaculat. Sau un pușcăriaș de drept comun. Și asaltul a început #noapteacahoti.
Și atunci a început războiul pe viață și pe moarte între PSD versus restul lumi. Între guverne PSD date jos prin moțiune de cenzură de către PSD, și restul lumi. Politica internă a României de la #noapteacahoti, până în 27 mai 2019 a însemnat o luptă surdă între PSD și restul lumi. O stagnare la toate nivelurile în toate instituțiile din România. PSD avea o singură misiune, aceea de a-l scoate la vopsea pe Dragnea. Eu, tu, noi, puleți de pe stradă nu mai aveau nici un fel de valoare, eram masă de manevră. Doar Dragnea, Dragnea, Dragnea! Președintele al Camerei Deputaților, al 3-lea om în stat. Cu vise umede de a fi și Prim Ministru! Și toate aceste frustrări au culminat cu ziua de 10 august 2018, când #ciumarosie și-a arătat colți printre buzele livide ale unei guri însetate de sânge. Zi în care s-a bătut și s-a ”gazat” la ordinul direct al lui Dragnea dat sinistrei ministrese Carmen Dan care pur și simplu a asmuțit jandarmeria pe protestatari. Democrație? Stat de drept? Stat social? Drepturile omului? Pardon! Dragnea, Dragnea, Dragnea! 

    Prim Ministrul Viorica Dăncilă? O tăntică vopsită blond spic de grâu, cu coc și deux pieces de la Apaca, madam Zacuscă, certată rău cu cultura generală, limba engleză, chiar și cu limba ei maternă, și alte chesti uzuale care trebuie neapărat să fie în tolba unui Prim Ministru dintr-o țară membră UE, asculta și executa ce visa noaptea Dragnea. Un Dragnea cu o poftă nebună de a scăpa de închisoare, că avea gânduri de însurătoare. Și ce vise își mai făcea madam Zacuscă când îi sufla Dragnea în urechiușă. Vise de a deveni prima femeie președinte a României. Madam Zacuscă se visa în curte la Cotroceni unde punea ceaunul cu legume pe pirostii la foc de lemn ca să scoată zacuscă, și primea delegații occidentale cu salata de vinete făcută pe loc și pâinică proaspătă. Ce frumos!

    Noroc cu 26 mai 2019 când s-a văzut la vot răzbunarea bătăilor încasate în 10 august 2018. Noroc cu 27 mai 2019 când Dragnea a fost condamnat la puțină pârnaie, spre satisfacția întregului popor. Și noroc cu 24 noiembrie 2019 când madam Zacuscă a pierdut iremediabil în cursa pentru Palatul Cotroceni. Noroc? Maturitate politică? Sau răzbunarea tradițională ” ba p-a mă-tii” a unui electorat sătul, nu de amatorism politic ci de ” aia a lui Terente” montată lui Dragnea?.

    Păi și au venit localele în 2020, an în care stăm toți mai feriți ca să nu dăm în #covid19 aka #gripachinezeasca. Și a mai căzut zdrobit un mit. Madam De Sarmancour cunoscută cu numele de scenă Gabriela Firea primăreasa Bucureștilor, stâlp de rezistență al #ciumarosie. Cu toate că pe aici, pe acolo, au cam mers cu echipe noi, au introdus oameni cu valoare certă și comensurabilă, au făcut o campanie un pic mai deșteaptă zic ei. Deșteaptă rău de tot, dacă își imaginează că am uitat de Dragnea Pușcăriașul, de Dăncilă Madam Zacuscă, de Firea Madam de Sarmancour, și de Iordache zis Ciordache împreună cu Tudorel zis Gargamel.

    Păi băi băieți, cum să vă spun eu vouă pe limba voastră ca să înțelegeți propozițiile. Băi, băieții lui tata, voi credeți că dacă vă clătiți acum în gură acum cu alde Dr. Rafila, și cu alde Streinu Cercel, plus alți băieți așa mai spălați și cu vorbele le ei, chiar credeți voi că luați mai mult de 20% în decembrie la generale. Voi chiar sperați să vă pupați pe bot din nou la guvernare cât de curând? Păi la ce ați demonstrat că sunteți în stare și la ce monștri ați scos pe scena politică, 20% e mult de tot dacă luați la alegeri, ehe, aveți de tras și de făcut opoziție constructivă pentru popor, nu pentru partid. Și vedeți că vine criza, și nu mai guvernați de un an, și nici nu mai pupați prea curând țeava banului public, și se strânge frângia de par, și se apropie burta de spate.

    #ciumarosie va ajunge curând ”în” foame! Și voi degeaba bateți cu pumni în ușa pe la USR PLUS că securiști aia mici sunt surzi. Ei au plăcuțe de înmatriculare cu #m.iepsd la trotinetele electrice. Și mai sunt și flămâzi! Nu neapărat de bani. Poate mai încercați pe la PNL, cât încă se mai poate, poate pică o funcție printr-un minister, un biștar public, ceva, orice, să amorțească mațul. Căscați bine urechea aici, cât e Iohannis Președinte, ar fi bine să vă obișnuiți cu postul.
Postul și rugăciunea!

Dan Vâju 

#informatiabrasovului #jurnalulluigeorgel cu iulian rinder #@ciumarosie

COMENTARII

  1. Bai baiatule! Tu asta care ii faci prosti pe toti , tu nu stii sa scrii! Ai mai multe greseli de gramatica si de exprimare intr-un text de 10 fraze, decat a facut madam Zacusca in toata viata ei! Daca nu ai destule litere de i , mai cere-i lui Iulian. In legatura cu demonizarea unor persoane si a unor partide, lumea trebuie sa stie ca oile se tem toata viata de lup , dar sfarsesc prin a fi mancate de cioban!

  2. Nu tot poporul! Si eu sunt roman, si eu am votat PSD, si nu toti cei care sunt in PSD sau au votat acest partid pot fi de acord cu „Dragnea a fost condamnat la puțină pârnaie, spre satisfacția întregului popor”. Nu, nu am nici cea mai mica satisfactie pentru aceasta condamnare POLITICA! Deci ultima condamnare e la fel ca prima – politica. De ce nu l-au condmanat pentru fraude reale, ca… sigur or fi o multime. In rest nu prea va inteleg. Fara indoiala sunt multe motive pentru care ati ajuns la acest nivel de frustare. Cu un C. Nita sau Dunca ce au blocat orice forma de opozitie la Brasov, ridicand blatul la nivel de perfectiune, va inteleg nemultumirea adunata. Ce nu pot intelege este URA dvs. Si mai este ceva, chiar nu ati vazut nimic bun in ce s-a facut? Sa va intunece mintea in asa hal aceasta OUG 13 ca nu mai vedeti nimic bun? Pacat!

    • @Boeru,

      Dați un lucru bun făcut de pizidea, vă rog. Dar acel lucru bun să fie pentru toată țara și toți cetățenii ei, nu doar pentru asistați, paraziți și hoți.

  3. HOPAAAA…. Un articol care arată adevărata față a pizidelei? În „infobrasov.net”!? Ceva nu-i în regulă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.