Ciuma Roșie! ”Trădători”, ”slugi”, ”infiltrati”: Cum i-a confiscat Dragnea lui Iohannis discursul...

Ciuma Roșie! ”Trădători”, ”slugi”, ”infiltrati”: Cum i-a confiscat Dragnea lui Iohannis discursul anti – ”ciuma roșie”!

0 179


Prima apariție televizată a lui Liviu Dragnea, aseară, la Realitatea TV, nu a făcut decît să confirme strălucit imaginea care i se contura încă din ziua liberării și despre care am scris încă de atunci: aceea a unui personaj scos de la răcoare doar pentru a-și ataca fostul partid și a face jocurile regimului Iohannis.
„PSD nu mai este partid. PSD-ul nu e condus. Este în buzunarele SRI-ului. N-ați văzut că li se dă voie să vorbească doar la meteo?”.
”Din păcate, nu există Opoziţie, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt. Praf. Un partid fără personalitate. Mă doare sufletul de țară, nu de PSD”.
Cam asta declama Dragnea, în iulie, din poarta închisorii proaspăt părăsite.
Nu altceva a spus duminică seară, doar mai pe îndelete.
”- De câteva luni, toți asistă la acest circ în care sunt implicate PNL, USR PLUS și PSD. Diferența între PSD și ceilalți este că PSD strigă la ambasade că dacă ne alegeți pe noi, noi vă dăm și mai mulți decât vă dau ăștia.
– La ora asta nu au lăsat niciun partid în care să nu se infiltreze. Cel mai mult este infiltrat PSD. Cu o excepție: Gabi Firea. E infiltrată și conducerea. Și este infiltrată aproximativ 70, 80% din conducerea liderilor județeni.
– PSD, un partid de trădători. Iohannis are ”cheița”, sigura care nu e băgată în jocuri e Gabi Firea.
– PSD este predat total la Iohannis de către actuala conducere. PSD este complice prin acțiunile conducerii la jaful național care se întâmplă în România de doi ani. PSD este complice la viața din ce în ce mai rea pe care o au românii. Baza de partid este aproape ruptă de conducerea PSD.
– Vă spun asta din scrisorile pe care le-am primit în închisoare. Problema este că ei și spun că stau deoparte pentru a crește nefăcând nimic. Până cresc ei fără să facă nimic, se duce țara în cap.
– Problema este cu trădătorii de la noi. Cei din PSD au avut o perioadă în care li s-a dat voie să vorbească doar despre meteo la tv. Acum, din când în când, mai spune Ciolacu câteva ceva despre Iohannis. Nu știu dacă mai spune și Paul Stănescu.
– Gabi Firea nu e băgată în jocurile astea. Fiecare are planurile lui crezând că se întâmplă ce-și doresc. Nu se întâmplă! Iohannis are toate partidele la remorcă. Are Parlamentul, are Guvernul României, conduce serviciile”.

Concurență mare, nu glumă, între Dragnea și Iohannis pe tema cine desființează mai zdravăn PSD.

De cine se mai ocupă fostul pesedist? Temeinic, de o altă ”simpatie” a președintelui: Florian Coldea!
Apropo, nu sunt supărat pe niciun judecător dintre cei care m-au condamnat. Mă gândeam cum aș fi reacționat și eu dacă eram în locul lor și eram supus la acele presiuni uriașe. Problema este această structură ocultă, nenorocită, care a fost condusă de Florian Coldea până l-au demis și care azi a fost preluată și este condusă de Lucian Pahonțu, în numele lui Iohannis.
Iohannis dă ordinele. Eu vă spun care sunt toate informațiile mele. Sursele mele sunt discuțiile pe care le-am avut de-a lungul anilor cu Florian Coldea, cu George Maior, cu Vasile Dîncu, cu Sebastian Ghiță… Am auzit cu urechile mele discuții între Coldea și Maior când vorbeau cu procurorii. Mai mult Coldea, pentru că George, îmi pare rău s-o spun, dar pe de la 10:00, 11:00 devenea prieten cu paharul și era blue level. La masă cu statul paralel stă toată lumea. Știți de ce? Pentru că sunt infiltrați peste tot. Am participat la discuțiile lor cu procurorii. Daaa!”.

În trei sferturi de interviu, Dragnea îi execută adversarii lui Iohannis, PSD și Coldea-USR.
În al patrulea sfert, ne informează că Iohannis e omul cancelariilor occidentale, cărora le închină țara cu resurse cu tot.
Adică exact mesajul pe care Iohannis își dorește cel mai tare să-l livreze Occidentului.
Acum, prin gura lui Liviu Dragnea.
În fine, mai anunță fostul președinte că i s-a făcut partid, Alianța Pentru Patrie.
Ce mai scriam în iulie:
Liviu Dragnea va reveni în politică, dar nu în PSD.
Liviu Dragnea va declanșa atacuri pe bandă la cei din fostul său partid, care ”l-au vîndut” și ”s-au predat SRI”.
Liviu Dragnea va absorbi cît mai mulți nemulțumiți din PSD, conturînd impresia de disoluție a partidului.
În acțiunea lui, va fi ajutat chiar de liderii PSD, care vor fi obligați de atacuri să se disocieze din ce în ce mai tăios de el, numai că asta îi va plasa în aceeași tabără cu actuala putere, care și-a făcut din Dragnea un simbol al răului; nu e clar, însă, cum vor percepe susținătorii tradiționali ai PSD o asemenea distanțare. S-ar putea ca ei să aleagă partea ”acuzatului”.”

Iată că se confirmă, pas cu pas.
Deocamdată, partidul lui Dragnea&Codrin Ștefănescu nu apare pe lista oficială a tribunalului București, ceea ce înseamnă ori că nu e, de fapt, legalizat, ori că pesedistul a blufat, ori că are alt nume, în acest stadiu.
Dar e sigur că, mai devreme sau mai tîrziu, Dragnea va avea partid.
Și că va continua furibund răfuiala cu foștii camarazi din PSD, în beneficiul Cotrocenilor. Nu că nu ar fi o mare doză de adevăr în spusele sale.
Dar să te dezici atît de violent și indignat de cei alături de care ai stat amar de ani, să înșiri fapte reprobabile ale unora alături de care ai chefuit și să ai, ca mare patriot, cunoștință că un mare apărător al țării, SRI, e condus de un alcoolic, dar să taci ani de zile, e mare lucru, ce să spunem.
”Revelațiile” și ”indignările”, chiar patriotismul lui Dragnea, vin prea tîrziu și sub forma lacrimilor de crocodil.
Statul-paralel și-a lansat oficial aseară la apă un nou soldat disciplinat, care va face totul pentru a-și menține starea de libertate. Foarte provizorie stare.

Bogdan Tiberiu IACOB
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.