Ciuma Rosie si Ciuma Bruna

Ciuma Rosie si Ciuma Bruna

5 539

Ciuma Rosie si Ciuma Bruna

”Dacă ai obișnui să citești și #CĂRȚI, nu doar „postări” pe Facebook, ai cunoaște de pildă că, în 1937, Goebbels concepea o broșură de 36 de pagini în care vorbea despre… „ciuma roșie”. Concluzia sa era că doar „Führerul” (HITLER) poate scăpa omenirea de… „CIUMA ROȘIE””, scrie Pleșoianu. Publicăm integral ce a scris deputatul PSD. Merită citit!

Liviu Plesoianu

Când ești incult și nu ai citit trei rânduri de istorie, strigi „Ciuma roșie!” fără să ai habar că expresia aparține PROPAGANDEI HITLERISTE dinaintea și din timpul celui de-al doilea război mondial! Când toată „cultura” ta se reduce la „textele fundamentale” aruncate pe Facebook de „cărturari” precum Mălin Bot, Mircea Marian, Rareș Bogdan, Florin Bădiță, Tudor Chirilă, Dogioiu, Tăpălagă, Cartianu (…), e firesc să preiei din zborul lin al ignoranței sloganuri din două cuvinte fără să ai cel mai vag habar despre originea și semnificația lor.

Dacă ai obișnui să citești și #CĂRȚI, nu doar „postări” pe Facebook, ai cunoaște de pildă că, în 1937, Goebbels concepea o broșură de 36 de pagini în care vorbea despre… „ciuma roșie”. Concluzia sa era că doar „Führerul” (HITLER) poate scăpa omenirea de… „CIUMA ROȘIE”.

Dacă te-ai ocupa cu documentarea măcar două minute pe an (DEX: documentare = „informare temeinică pe bază de documente, informații, probe”), ai mai afla și că #PROPAGANDA_NAZISTĂ a produs chiar și un film intitulat „CIUMA ROȘIE”, destinat publicului elvețian și francez („La Peste Rouge”). Ba chiar ai ajunge să-l vizionezi, pentru că – ce să vezi! – el se găsește pe… Youtube (știi tu, site-ul ăla unde publică_capodopere VIDEO eroul tău Mălin Bot).

…Multe alte exemple similare ai mai reuși să descoperi, dacă nu ai înghiți pe nemestecate tot ce îți aruncă pe jos propagandiștii Noii Securități. Și nu te-ai afla acum în ipostaza absolut #PENIBILĂ și #ORIBILĂ de a scanda sloganuri #HITLERISTE fără să ai habar că o faci…

Dar s-o scurtăm, pentru că tu nu #REZIȘTI să citești prea mult. În concluzie, vrei, nu vrei, dacă strigi „Ciuma roșie!” ești #NEPOȚELUL_lui_Goebbels!

P.S. …Știi cine a fost Goebbels? Nu, nu știi… Îți spun eu: a fost cel care a condus Ministerul de Stat pentru Informarea Opiniei Publice și Propagandă, Ministerul Propagandei celui de-al Treilea Reich („Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda”). …Poziție din care s-a remarcat rapid arzând în piața publică mai multe tone de cărți. Adică exact ce îți cer #IDOLII tăi de azi, care vor închiderea unor edituri pentru simplul motiv că acestea publică ce nu le convine lor…

P.P.S. Ce vedeți în imaginea atașată este un afiș electoral nazist, în care se face referire tot la… CIUMA ROȘIE („die rote pest”). Un afiș electoral #NAZIST în care li se cerea cetățenilor germani să-i dea lui HITLER puterea pentru a-i scăpa de… CIUMA ROȘIE.

COMENTARII

  1. Tot ce spui este drept , adevarat , toti suntem cu tine. O intrebare nu imi da pace : puteati oare gasi un candidat de care sa nu rada lumea ?! intreb, nu stiu.

    • Felicitări. Te rog cititorulepatriotsi cunoscător de ISTORIA NAZIZMULUI ȘI ZATROCITATILE NEBUNE FĂCUTE DE NAZIȘTI HITLERIST. A SĂRIT AȘCHIA IOHANIS MAZISTUL CARE ESTE NE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI CE VREA. RĂZBOI. SĂ-I DAM LA BOT. SĂ-I SARA MUȘTARUL ȘI DORINȚA DE EXPANSIONIST CE UN MARE. PERICOL PT. ROMANICA TREZIȚI-VĂ DRAGI ROMANI DIN TARA ȘI DE PRETUTINDENI ȘI SUNAȚI ADUNAREA, ȘI L-A VOT CU MIC CU MARE. IOHANIS CAL TROIAN ESTE UN MARE PERICOL PT OMENIE

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.