Ciudatenii la Politie

Ciudatenii la Politie

0 89

Auzim nu rareori pe unii dintre concetatenii nostri solicitand prezenta organelor de politie pentru rezolvarea unor incidente care pot fi solutionate la fel de bine si prin intelegere intre parti, sau chiar incidente inexistente ca atare. Si politistii trebuiesc sa se deplaseze la fata locului, sa piarda vremea cu lamurirea inexistentei vreunui motiv de interventie a lor etc.asemenea. Iar in acest timp in alte parti se pot intr-adevar petrece lucruri unde este absolut necesara prezenta reprezentantilor Politiei, dar unde aparitia acestora intarzie, atat pentru ca personalul este obligat sa faca lucruri fara rost, cat si datorita lipsei acute de asemenea personal calificat.
Iata, in continuare, cu ce sunt obligati de catre lege – oricaror sesizari organele in drept trebuiesc sa le dea curs – sa se ocupe politistii.Sunt declaratiile unui responsabil din cadrul Politiei Brasov.
„Dintre cei care se prezinta la audiente sunt cateva persoane care deja sunt abonate la noi. Unii spun ca le sunt ascultate telefoanele,altii ca sunt urmariti,iar cand se intorc,persoana din spatele lor dispare.Sunt o sumedenie de asemenea lucruri inventate. In mare parte,varstnicii reclama tot soiul de ciudatenii. Exista o femeie care vine cu un carnetel unde are notate toate reclamatiile. In cazul in care nu primeste un raspuns pe placul ei, apare si a doua zi. Noi avem obligatia de a raspunde si de a verifica toate sesizarile, fie ca sunt false sau nu. Mai mult,ne confruntam si cu o lipsa acuta de personal,ceea ce nu e deloc placut.”Ce se mai poate comenta la asemenea cazuri?
Poate o solutie ar fi infiintarea unor cabinete cu vreo doi-trei psihologi, imbracati in uniforma,iar cabinetele avand aspect de birou de cercetari – catuse,belciuge prin pereti, bastoane la indemana etc. – birouri la care sa fie indreptati cei cu asemenea reclamatii. Ar exista sansa ca,pe cale pasnica, sa li se scoata gargaunii din cap, iar politistii-politisti sa-si poata vedea in liniste de treburile lor. Caci este inadmisibila pierderea aceasta de timp datorata unora care au colivia prea plina sau care vor sa se si sa fie bagati in seama.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.