Ciudatenie brasoveana?

Ciudatenie brasoveana?

0 53

Circuland prin buricul targului cu treburi am trecut, cu autobuzul in care ma aflam, si pe str. Nicolae Balcescu. Am prins,cam pe la jumatatea strazii, ceva mai jos de transformator, o imagine de care am ramas surprins si nesigur ca este ce am vazut, cu coada ochiului, din mersul autobuzului.
Ca sa ma conving de adevar, m –am intors pe jos si, vazand aceeasi imagine, a inceput sa ma traga de maneca indignarea.
Ce se poate vedea cam pe la numarul 26?
Este vorba de o pensiune, dupa cum ne arata firma, care poarta, probabil, numele patronului. Este un nume maghiar, incepand, pare-mi-se, cu un K, si regret ca nu l-am retinut, cum nu retin lucrurile nefolositoare.
Pana acum nimic deosebit, se poate spune. Numai ca deasupra firmei troneaza trei stindarde, steaguri, flamuri sau cum vreti sa le spuneti.
Si ce m-a deranjat la acestea a fost faptul ca, la mijloc, trona mare si in plin avant steagul in culorile nationale ale Ungariei, de parca ne-am afla la Budapesta si nu la Brasov, in Romania.
Nimic impotriva Ungariei si a etniei maghiare, cata vreme isi vad de treburile lor si respecta legile.
Dar cand incep sa-si arate izmenele in ograda mea nu mai imi place si incep sa-mi treaca prin cap idei ciudate. Si ma intreb daca, in localitatile din Ungaria in care traiesc romani, acestora li se permite de catre autoritatile de acolo arborarea steagului romanesc pe cladirile proprietatea lor.
Si ma mai intreb cum vor reactioa autoritatile locale brasovene fata de acest caz, putand fi socotit precedent si urmat si de altii, in bataia de joc fata de tara care-i adaposteste.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.