Ciudatenia grevei spontane

Ciudatenia grevei spontane

0 72


Intr-o democratie oricine are voie sa se supere de-o greva spontana, mai ales cand sefii sindicali arunca ideea ca semnal.


Asa au facut si ceferistii ieri dimineata, dupa ce cu o seara inainte, liderii lor sindicali, iesind de la negocierile cu Guvernul si neobtinand cele dorite, au declarat de mai multe ori in cateva minute ca le este teama ca membrii sindicalisti sa nu se supere si sa mai lase trenurile sa se odihneasca.


Si iata tignalul, ce trebuia mai mult?


Liderii de sindicat au acoperire, sustinand sus si tare ca ei au fost cuminti si le-au spus angajatilor sa fluiere din locomotiva, nu in biserica, neuitand insa sa adauge ca nici salariatii nu au procedat ilegal, conform Codului Muncii, unde cica ar sta scris ca, daca te prezinti la munca, dar gasesti coada lopetii plina de rahat de sef, poti refuza sa treci la treaba si scapi de leafa pe ziua aia.


Normal ca Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, si ceilalti granguri din minister, declarand actiunea ca ilegala, amenintau cu cazanele iadului in timp ce se aratau, pe diferite sticle, printre multimea din gari.


Este drept ca munca de ceferist, in diferitele ei sectoare, nu este deloc usoara,scotandu-ti gramezi de par alb. Insa puteau si ei, la fel ca si reprezentantii ministerului de resort, sa fie ceva mai maleabili si sa cada la pace. De pilda la un 10% marire a salariilor in acest an, asta ca sa nu fie nici ca unii, nici ca ceilalti.


Insa ce m-a suparat pe mine cel mai mult a fost incrancenarea multor calatori care se trezisera cu indignarea democratiei prin traista si protestau vehement impotriva starii de lucru, fara sa vrea sa inteleaga rezultatul unei actiuni spontane – chiar cusuta cu ata alba.- caci toata daravera semana mai mult a caz de forta majora. Avand gandire lipsita de logica, nu vroiau sa inteleaga situatia si pace, injurand si blestemand pe toti, doar ca sa se dea si ei odata rotunzi.


Si ma intreb: tot asa fac cand arunca Basescu sau Tariceanu plus gastile prafuri de scarpinat? Tot asa urla la fiecare val de scumpiri? Da’ de unde ! Atuncea le este frica si le tremura izmenele sa nu cumva sa fie filati, urmariti, arestati si tot tacamul. Caci pentru multi, ai nostri conducatori iubiti cu o asemenea aura s-au impodobit.


Si cat a durat greva asta spontana? Vreo trei ore. Mare lucru in contextul atator si atator alte nereguli mult mai mari si mult mai costisitoare.


Dar, cum am mai aratat, impotriva acelora nimeni nu caraie. De frica.


Sarman popor roman !


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.