Cititi carti ecologice!

Cititi carti ecologice!

0 67

Editura Dorling Kindersley, cunoscuta si publicului din Romania, a initiat publicarea unor carti “ecologice” atat prin continut cat si prin modul de realizare.
Hartia utilizata pentru producerea acestor carti provine din paduri gestionate responsabil, in care au loc periodic replantari.
Cartonul folosit pentru coperti este si el reciclat 100%. Cartile nu au supra-coperti pentru a se economisi energie si hartie. Apa utilizata in cursul procesului de productie este reciclata in proportie de 91%.
Cernelurile folosite la imprimare sunt vegetale iar cleiul este ecologic. Tot din motive de gestionare responsabila a resurselor tiparirea are loc in Europa, pentru a reduce consumul de combustibil necesar transportului.
Compania germana Mohn Media, care realizeaza imprimarea cartilor, utilizeaza in proportie de 100% energie generata la fata locului, printr-un sistem de instalatii combinate de generare de caldura si putere. Datorita acestor instalatii, din anul 1994, compania si-a redus emisiile de carbon cu 52% .
Primele carti publicate in luna aprilie a acestui an sub sigla “Made with care” (”Produs cu grija”) au si un continut conform cu spiritul dezvoltarii responsabile.
Lucrarea “Earth matters” (”Probleme ale Terrei”) este o enciclopedie de ecologie destinata copiilor intre 6 si 9 ani.
”Make it!” ,o alta lucrare din aceeasi serie contine idei de activitati creative folosind elemente reciclabile.Este destinata copiilor cu varste intre 7 si 11 ani.
”Grow organic” se adreseaza adultilor si contine sfaturi pentru gradinarit ecologic, iar “Green babycare”,destinata tot adultilor ,contine sfaturi pentru cresterea si ingrijirea bebelusilor folosind produse ecologice.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.