Ciripituri fara noima in copacul Prefecturii

Ciripituri fara noima in copacul Prefecturii

0 71

Prefectura Brasov a descoperit probabil ca trebuie sa cheltuiasca rapid niste fonduri in zona mediului inconjurator. Mediul s-o fi referind el la zona verde si la aer curat, dar banii nu trebuie sa se piarda in natura. Indiferent de unde ar veni ei si cu atat mai abitir daca e vorba despre fonduri atribuite cu darnicie din codrii financiari ai Europei. Asa ca institutia a dat sfoara in judet ca doreste sa dezbata proiectul de infiintare a Parcului National Ciucas. Un perimetru inca nedelimitat, care ar trebui sa gazduiasca mii de specii de plante si animale, mai mult sau mai putin protejate.


Cu totul neprotejati in fata subiectului au fost insa primarii din judetele Brasov si Prahova, pe teritoriile carora se presupune ca se va intinde preconizatul parc. Invitati la dezbatere, alaturi de specialisti de la Ministerul Mediului si alte oficialitati nationale si locale, edilii comunelor cu pricina n-au priceput nimic din cele doua ore de consfatuiri.


Fauna pretioasa a inca neinfiintatului Parc National Ciucas a facut zarva mare in sala de sedinte. Primarii brasoveni si prahoveni veniti sa afle amplasamentul exact al viitoarei rezervatii au plecat cu capul plin de pasarele. Specialistii ornitologici si cei ai diverselor ocoluri silvice din cele doua judete au ciripit indelung despre pasari migratoare si scorburi de copaci protejate, in care cuibareste pretiosul pasaret. In concertul de triluri nu s-a suflat o vorbulita despre linia de demarcatie a rezervatiei sau despre felul in care se vor acorda despagubirile pentru terenurile pe care proprietarii vor fi invitati sa le cedeze viitorului Parc. Amanunte mult mai interesante si mai problematice pentru bietii primari decat perioada de imperechere a parsului de padure sau polenizarea vreunei tufe de boscheti protejati.


Sedinta de la Prefectura a mai adaugat un episod la serialul tocarii unor bani europeni, care dureaza cu oarece intreruperi si discretii financiare de prin 2005, de cand se zvoneste ca exista proiectul.


Singurul detaliu limpede din pasareasca fara noima de la intalnire a fost ca, pentru dumirirea tuturor primarilor este nevoie de o noua dezbatere.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.