Ciresele de mai nu sunt pentru buzunarele brasovenilor

Ciresele de mai nu sunt pentru buzunarele brasovenilor

0 77
Sunt romanesti, dulci si aromate, dar pretul este din Occident. Cumparatorii trec pe langa tarabe dar inghit mai degraba in sec decat sa dea 30 de lei pentru un kilogram de cirese, mai scumpe decat toate sortimentele de carne de pe piata. Vanzatorii au noroc doar cu clientii care nu isi refuza nicio placere.
Ce-i putin si bun nu se vinde prea ieftin. Este o  lege a pietei si e normal sa platim ceva mai mult pentru trufandalele care ne lasa gura apa. Si totusi, cat de adans suntem dispusi sa bagam mana in buzunar pentru un kilogram de cirese? Raspunsul se afla pe tarabele din pietele brasovene: 30 de lei, si inca pretul a mai scazut de vreo doua zile. Vanzarile merg asa si asa, spun vanzatorii, care vad cum le trec clientii prin fata tarabei fara sa cumpere.
Ciresele iau ochii cumparatorilor insa pretul afisat ii face sa le piara pofta.
Sunt insa si brasoveni dispusi sa plateasca pentru a-si satisface poftele iar ei sngurii care ii mai tin pe vanzatori in piata.
Nici celelalte fructe de sezon nu au preturi mai atractive. Un kilogram de capsuni costa 10 lei, unul de caise  24 de lei in timp ce unul de nectarine ajunge la 18 lei.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.