Circumcizia si bolile sexuale

Circumcizia si bolile sexuale

0 103

Circumcizia ar trebui generalizata, in conditiile in care barbatii care recurg la aceasta practica sunt mult mai putin expusi riscului de a contracta o infectie sexuala, sustin experti americani, citati de BBC News.
Potrivit cercetatorilor, circumcizia reduce semnificativ riscul de infectii cu herpes si cu human papillomavirus. Datele acestei cercetari vin dupa ce era deja cunoscut faptul ca circumcizia reduce riscul infectiei cu SIDA.
Studiul a fost efectuat in Uganda si a monitorizat activitatea sexuala a aproape 3.500 de barbati, pe o perioada de doi ani.
Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit ca circumcizia reduce riscul de infectie cu herpes cu 25%, iar in cazul human papillomavirus (HPV) rata de incidenta este redusa cu o treime.
Rata circumciziilor cunoaste un puternic declin in Statele Unite, fiind extrem de redusa in randul negrilor si al hispanicilor, unde se inregistreaza cea mai mare incidenta a cazurilor de SIDA, herpes si cancer de col uterin.
Nu toti cercetatorii sunt insa de acord cu rezultatele studiului
Dr. Colm O’Mahony, expert britanic in sanatatea sexuala de la Countess of Chester Foundation Trust Hospital, crede ca americanii au facut o adevarata „obsesie” din faptul ca circumcizia este raspunsul adecvat pentru controlul raspandirii infectiilor sexuale.
In plus, aceasta idee transmite si un mesaj negativ: „Se sugereaza ca femeile sunt cele care ii infecteaza pe barbatii inocenti – asa ca hai sa protejam barbatii inocenti”.
„In plus, permite barbatilor care nu vor sa-si schimbe comportamentul sexual iresponsabil sa se culce cu oricine le apare in cale fara sa foloseasca vreodata prezervativul”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.