Cioroianu, in Egipt

Cioroianu, in Egipt

0 106

La Cairo, ministrul afacerilor externe va avea intrevederi cu omologul sau egiptean, Ahmed Aboul Gheit, la invitatia caruia efectueaza vizita si cu presedintele Adunarii Poporului (camera inferioara a Parlamentului egiptean), se arata intr-un comunicat al MAE.


Discutiile cu demnitarii egipteni mentionati se vor axa pe componenta dezvoltarii dialogului politic, inclusiv din perspectiva rolului celor doua tari in mentinerea pacii si stabilitatii in Europa si Orientul Mijlociu.
O dimensiune importanta a vizitei va fi reprezentata de intalnirea cu secretarul general al Ligii Statelor Arabe, Amr Moussa. Cu acest prilej, va fi semnat un memorandum de intelegere intre Ministerul Afacerilor Externe roman si Liga Statelor Arabe care va consfinti importanta dialogului politic structurat, pe teme de interes reciproc.


De asemenea, ministrul afacerilor externe va avea o intrevedere cu presedintele si conducerea Consiliului Oamenilor de Afaceri Romania-Egipt, precum si cu alti reprezentanti ai comunitatii de afaceri locale.


Cu acest prilej, vor fi prezentate oportunitatile mediului economic si de afaceri din Romania in vederea identificarii unor posibilitati de colaborare in diverse sectoare, in special in industria petrolului si gazelor.


Vizita va include si o deplasare la Alexandria, prilej cu care ministrul Adrian Cioroianu??va avea o intrevedere cu reprezentantii Fundatiei „Anna Lindh” pentru Dialogul intre Culturi si Civilizatii, precum si cu guvernatorul Alexandriei.


O importanta deosebita??va fi acordata intalnirii, la Ambasada Romaniei din Cairo,??cu reprezentantii comunitatii romane locale si cu absolventi egipteni ai universitatilor din tara noastra. Aceasta intrevedere va marca un semnal de sustinere a comunitatii originarilor din tara noastra, care pot acorda un sprijin semnificativ eforturilor derulate pe linie institutionala/guvernamentala de catre cele doua state, in vederea dezvoltarii relatiilor bilaterale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.