Cioroianu a demisionat. Good point!

Cioroianu a demisionat. Good point!

0 56

Jalnicul ministru de Externe n-a reusit sa-si incheie mandatul in tonul amuzant al gafelor pe care le-a comis de cand conduce ministerul. Ca o incununare sinistra a prestatiei sale diplomatice – scurta, dar incarcata de gesturi si cuvinte nepotrivite – a vorbit de onoare si de moarte in aceeasi propozitie, cu ocazia conferintei in care si-a anuntat plecarea. In sfertul de ora in care si-a luat ramas bun a incalcat, asa cum a facut-o de atatea ori, pana si cutuma nescrisa de a nu-ti califica tu insuti demisia ca fiind de onoare, ci de a demisiona in felul si la momentul potrivit pentru ca ea sa fie perceputa ca atare
Or Cioroianu a spus apasat ca demisia lui e una de onoare, plescaind cuvintele cu afectarea omului caruia ii place prea mult sa se auda. O infractiune de limbaj si, in acelasi timp, o mare minciuna, cand toata lumea stia ca premierul Tariceanu ii ceruse sa plece imediat dupa Summit-ul NATO.
Peste infatuarea si incompetenta fudula cu care ne-a obisnuit, Cioroianu a tinut insa sa arunce cu cochetarie morbida valul cernit al doliului dupa necunoscutul infractoras Claudiu Crulic, mort intr-o inchisoare poloneza, in dispretul autoritatilor diplomatice romane. In tarile civilizate asemenea carora Romania are deseori tupeul de a se considera, moartea unui om din pricina ignorantei si ineficientei sistemului este un motiv arhisuficient de demisie. Si aia este oricum, numai de onoare nu. Este o retragere scurta si seaca din post, atent sa nu starnesti si mai tare oprobriul general.
Cioroianu, dat afara pe jumatate, gaseste tupeul de a mai zabovi o clipa in prag si a vorbi de onoare la priveghiul lui Crulic. Gigoloul de la Externe mai avea putin si ridica degetul mare de la mana dreapta, in semn de imbarbatare pentru familia lui Crulic, asa cum facuse si cu ocazia vizitei Regelui Juan Carlos al Spaniei in Romania, cand sfida protocolul si-i susura suveranului iberic „Good point, good point!”, ca-ntre baieti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.