Ciocolata cu ravase de protest

Ciocolata cu ravase de protest

0 156

Reprezentantii muncitorilor de la Kraft spera sa smulga astazi patronatului salariile compensatorii la care se cred nedreptatiti. In cursul zilei este programata ultima intalnire intre conducerea Kraft si sindicalisti. Peste 400 de angajati urmeaza sa fie disponibilizati de la fabrica de ciocolata; in cursul celor 6 intalniri intre conducere si sindicat nu s-a ajuns la o intelegere privind pachetul compensatoriu pe care urmeaza sa-l incaseze lucratorii care vor ramane pe drumuri. Angajatii cer 30 de salarii compensatorii, in timp ce conducerea ofera doar 6.
Majoritatea angajatilor companiei sunt femei trecute de varsta de 45 de ani. Cele mai multe dintre ele au lucrat o viata la Kraft. N-au avut cand sa se specializeze in alte meserii si le va fi foarte greu sa isi mai gaseasca de lucru dupa cu inchiderea societatii, asa cum constata liderul de sindicat Coltea Raluca.
Daca nici in urma discutiilor de astazi nu primesc o oferta care sa le fie pe plac, sindicalistii ameninta cu ample actiuni de protest. Angajatii si-au declarat deja intentia de a picheta marile magazine alimentare din tara. Aici vor sa imparta biletele prin care sa le ceara clientilor sa nu mai cumpere produse Kraft.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.