Ciocoflenderul

Ciocoflenderul

0 157

Privind in DEX, ed.1975, pag.152, putem gasi cuvantul “ciocofleandura” (pl.:ciocoflendure), care, peiorativ si ironic, inseamna ciocoi. Ciocoiului i s-a mai adaugat cuvantul “fleandura”, acesta insemnand (DEX,pag.339)? obiect de imbracaminte rupt, stricat, zdreanta, buleandra.


Va las pe dumneavoastra sa-i stabiliti valoarea acestui obiect compus spre descompunere.


Ce ma mira pe mine este faptul ca, intr-o reclama de doi bani si repetata la infinit – nici nu stiu exact daca este vorba de fondul de pensii privat sau ceva asigurari – marele nostru actor Florin Piersic, dintr-o masina moderna, afirma ca el este cel mai mare “ciocoflender” si de aceea se duce nu stiu unde sa-si faca asigurarea sau ce o mai fi. Eu ii urez intotdeauna drum bun si cale batuta, dar asta nu ma lamureste daca Piersic se face ciocoflender in necunostinta de cauza a intelesului, sau banii l-au tentat sa o “puna” si cu aceasta reclama, cu care isi cam flendureste imaginea.


Insa daca este vorba de a doua varianta, nu cred ca valoarea lui Florin Piersic il impiedica sa aiba a doua zi ce pune pe masa, ca sa mai umble, ca un biet actoras, dupa un pumn de arginti.


Pe mine m-a dezamagit.


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.