Ciocniri intre politia spaniola si imigrantii romani

Ciocniri intre politia spaniola si imigrantii romani

0 111


Incercarea politiei spaniole de a demola constructiile ilegale, majoritatea baraci, dintr-o tabara de emigranti romani si marocani stabiliti la periferia Madridului, s-a soldat cu violente lupte de strada.


Disperati ca-si vor pierde adaposturile, imigrantii i-au atacat pe politisti cu pietre. Potrivit reprezentantilor politiei, marocanii au atacat cu arme albe si chiar cu pistoale capturate de la politisti.


Riposta din partea oamenilor legii spanioli a fost dura: pentru a se apara de furia imigrantilor, au folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc, mai multe persoane fiind ranite. Cel putin 23 de politisti au ajuns la spital, necesitand ingrijiri medicale.


Cartierul improvizat „Canada Real”, unde a avut loc incidentul, este locuit de circa 30.000 de persoane, majoritatea imigranti marocani si romani, care se inghesuie in 2000 de constructii de mici dimensiuni, ridicate ilegal pe domeniul public al capitalei Spaniei.


Primarul Madridului, Alberto Ruiz-Gallard?n este ferm hotarat sa rezolve problema cartierului improvizat, considerand ca daca nu se intervine rapid si cu fermitate, problema va deveni insurmontabila.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.