Cioaca isi rade din nou de anchetatori

Cioaca isi rade din nou de anchetatori

0 67

Cioaca isi rade din nou de anchetatori


Procurorii dosarului Elodia Ghinescu au mai ratat un prilej de a dovedi vinovatia politistului Cristian Cioaca, deocamdata singurul suspect de uciderea avocatei. Dupa taraganarea anchetei, care balteste de cand s-au sistat scotocirile prin padurile cu chiloti ingropati dupa utilizare, emiterea ordonantei de retinere pe numele lui Cioaca si a inca unui individ a adus o boare de improspatare in dosar. Cioaca si hackerul care a spart parola de mail a Elodiei de pe calculatorul din biroul avocatei fusesera retinuti alaltaieri pentru 24 de ore. Cei doi au un complice in patrunderea prin efractie in biroul Elodiei si accesarea fara autorizatie a sistemului informatic din locatie. Este vorba despre un alt politist – Marius Breazu – coleg cu Cioaca, aflat in prezent in misiune in estul Timorului, pe continentul australian.


Dupa retinerea pentru 24 de ore a lui Cioaca si a hackerului, procurorii si-au stors creierii sa formuleze capete de acuzare valide, in baza carora sa obtina de la judecatori arestarea celor doi pentru 29 de zile. In caz de reusita, politistul plecat in misiune in Australia urma sa revina in tara, pentru a se supune anchetei.


Tot ce au reusit procurorii impotriva lui Cioaca a fost sa-l acuze de instigare. La accesarea neatorizata a unui sistem informatic, la transferul neatorizat de date private si la restrictionarea accesului la acest sistem, prin schimbarea parolei.


Alambicate si puerile in acelasi timp, capetele de acuzare n-au reusit sa-i strice lui Cioaca buna dispozitie. Astfel incat politistul s-a prezentat cu zambetul pe buze la audierile de aseara de la Curtea de Apel. Ai carei magistrati au refuzat solicitarea procurorilor de a emite mandate de arestare pentru 29 de zile si au dispus eliberarea politistului si a hackerului care primise de la Cioaca 3.000 de euro pentru a patrunde in calculatorul Elodiei.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.