Cioaca da statul in judecata la CEDO

Cioaca da statul in judecata la CEDO

0 96
Fostul politist Cristian Cioaca a decis sa dea statul roman in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor omului, dupa ce a epuizat toate caile de atac pentru a scapa din detentie.
Cioaca se plange ca nu i-au fost respectate drepturile cu privire la libertate si siguranta si considera ca dreptul la viata privata si de familie ii este grav incalcat.
Timp de cinci ani a fost prezentat ca principal vinovat de uciderea sotiei sale, iar asta i-a afectat imaginea, profesia si viata de familie, spune Cioaca. Mai mult, nici procesul nu este in opinia sa unul echitabil; toate dovezile impotriva lui se bazeaza pe presupuneri.
De cealalta parte avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, considera ca arestarea sa era necesara si ca drepturile i-au fost respectate in mod excesiv. Pana va primi un raspuns de la Strasbourg, Cioaca va trebui sa compara in fata instantelor din tara in mai multe dosare.
Principalul suspect de moartea Elodiei Ghinescu va fi adus joi de la Colibasi la Curtea de apel din Brasov, unde se judeca recursul in dosarul de infractiuni informatice pentru spargerea casutei de posta electronica a fostei sale sotii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.