Cinstea si decenta taximetristilor a ramas …ca-n Gara!

Cinstea si decenta taximetristilor a ramas …ca-n Gara!

0 501

Taximetristii din Gara refuza cursele scurte sau le cer clientilor preturi umflate. Sunt neregulile postate pe o retea de socializare de catre un jurnalist din Bucuresti, dar nu este singura victima a soferilor de taxi. Comisarii de la Protectia Consumatorului au descins in parcarea din fata Garii, unde trei taximestri si-au abandonat masinile, iar altii au fost gasiti in neregula

Taximetristii din Gara refuza cursele scurte sau le cer clientilor preturi umflate. Sunt neregulile postate pe o retea de socializare de catre un jurnalist din Bucuresti, dar nu este singura victima a soferilor de taxi. Comisarii de la Protectia Consumatorului au descins in parcarea din fata Garii, unde trei taximestri si-au abandonat masinile, iar altii au fost gasiti in neregula.

Soferii au si ei nemultumiri legate de regulament si acuza marile firme de taximetrie ca nu-si platesc taxele la stat.

Jurnalistul din Capitala a dorit sa ajunga din Gara Brasov la hotelul la care avea camera rezervata. Taximetristii i-au spus ca nu fac curse scurte, dupa care unul dintre ei i-a cerut de 7 ori pretul real al cursei. Cei de la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului s-au autosesizat si au facut un control la masinile care fac taximetrie aflate miercuri la pranz in statia din fata garii.

Cativa dintre taximetristi si-au abandonat masinile iar altii au fost descoperiti cu mai multe nereguli.

Una dintre masini avea afisat pe usa un tarif iar in interior altul iar mai multi soferi nu aveau ecuson cu numele. taxi1

Cei gasiti in neregula risca sanctiuni care pot ajunge pana la 20.000 de lei, in functie de gravitatea neregulilor descoperite. Taximetristii au si ei numultumirile lor legate de regulamentul de taximetrie din oras. Independentii acuza marile firme de taximetrie ca nu platesc taxe la stat, in timp ce ei scot din buzunar sume importante in fiecare luna.

Un alt motiv de nemultumire pentru taximetristi este lipsa unui tarif pentru cursele in afara orasului. Soferii spun ca pana si pe autobuzele RAT un bilet pana in Poiana Brasov costa mai mult decat dublul unuia in oras, desi Poiana este considerata in interiorul Brasovului in cazul taximetristilor. Soferii cer un pret unitar deoarece considera ca activitatea de taximetrie este un serviciu public.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.