Cinematograful Patria a trecut in administrarea Primariei

Cinematograful Patria a trecut in administrarea Primariei

0 205

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, trecerea a 18 cinematografe si terenul aferent, din domeniul privat al statului si administrarea Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor „Romania – Film”, in domeniul public al unor orase, municipii sau judete si in administarea consiliilor locale, respectiv judetene.


Salile de cinematograf urmeaza sa fie utilizate ca sedii ale unor institutii de spectacole si concerte, cinematografe sau asezaminte culturale.


Din categoria acestor cinematografe face parte si „Patria” din Brasov. Acesta a trecut in administarea autoritatilor locale, urmand ca sa fie utilizat ca sediu al Filarmonicii Brasov.


La data intrarii in vigoare a Hotararii, personalul cinematografelor este preluat de consiliile locale sau judetene. Predarea-preluarea imobilelor se va face pe baza de protocol, care va fi incheiat in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a Hotararii.

Guvernul a aprobat, in sedinta din 7 decembrie, o serie de modificari la OG nr. 39/2005 privind cinematografia. Noile prevederi stabilesc cadrul legislativ pentru trecerea unor cinematografe din administrarea „Romania-Film” in domeniul public al administratiilor locale. Decizia a fost luata in vederea modernizarii si revitalizarii vietii culturale in comunitatile locale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.