cinematografia romaneasca – primele premiere

cinematografia romaneasca – primele premiere

0 86

“Intalniri incrucisate”, de Anca Damian, si „Pescuit sportiv”, debutul in lungmetraj al lui Adrian Sitaru, se numara printre premierele romanesti ale anului 2009, urmand a fi lansate in cinematografe pe 23 ianuarie, respectiv 13 februarie, informeaza distribuitorul peliculelor, Transilvania Film.
Lungmetrajul de debut al Ancai Damian, „Intalniri incrucisate”, a fost bine primit de criticii de film straini, fiind prezentat si in cadrul festivalurilor de film de la Pusan, Chicago si Cottbus.
Celebra publicatie Variety a notat ca „un scenariu inteligent reprezinta cheia succesului pentru «Intalniri incrucisate» (…). Anca Damian a demonstrat ca are destul talent pentru a starni interes si in viitoarele sale proiecte”.
Filmul spune povestea a trei oameni care, aparent, nu au nimic in comun, dar care ajung sa se influenteze reciproc. Gabi, DJ la un post de radio, constata ca un detinut care ii seamana izbitor i-a preluat numele.
Mirela, directoare a unui penitenciar, a avut o legatura amoroasa cu colegul ei de breasla de origine finlandeza, Torbjorn, iar Andrei, de-abia iesit din inchisoare, o gaseste pe sora sa intr-o relatie care o face nefericita.
Filmul va fi lansat, pe 23 ianuarie, in cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex si Cityplex.
Filmul „Intalniri incrucisate” este prima coproductie romano-finlandeza (Libra Film si Making Movies). Distributia ii cuprinde pe Mimi Branescu, Oxana Moravec, Matti Ristinen, Andi Vasluianu, Diana Cavalioti, Ion Sapdaru, Gabriel Spahiu.

In Romania, filmul a avut avanpremiera in cadrul Festivalului International de Film Transilvania – TIFF.
„Pescuit sportiv”, de Adrian Sitaru, va avea premiera in cinematografele romanesti pe 13 februarie.
Filmul spune povestea unui cuplu care pleaca la un picnic intr-o zi de duminica, pentru a-si rezolva problemele conjugale.
Insa o serie de evenimente neasteptate transforma aceasta intalnire intr-o iesire foarte ciudata. Din distributia filmului fac parte Adrian Titieni, Ioana Flora si Maria Dinulescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.