Cinematografia romaneasca prezenta la Cannes

Cinematografia romaneasca prezenta la Cannes

0 68

Romanii devin incet, dar sigur un nume important in cinematografia europeana. Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) a anuntat ca va fi prezenta pentru a treia oara la Festivalul de Film de la Cannes (14-25 mai) cu un pavilion exclusiv romanesc. Intins pe o suprafata de 50 de metri patrati, pavilionul va fi amenajat in urma unei investitii de 85.000 de euro si va fi situat in spatiul Village International.
La standul Romaniei vor fi prezenti peste 20 de producatori de film din Romania.
La stand va fi disponibila brosura „Shooting Romania”, un compendiu exhaustiv ce pune Romania pe harta locatiilor ideale de filmare si care trece in revista tot ceea ce inseamna industria cinematografica romaneasca. In acest fel se doreste a se face o invitatie deschisa pentru companii din intreaga lume sa vina sa filmeze in Romania si care sunt interesate de eventuale colaborari cu marile companii romanesti de profil.
Bugetul total alocat pentru standul romanesc este intre 75.000 si 85.000 de euro, dintre care 60.000 sunt asigurati de Centru National al Cinematografiei. APFR incearca pe acesta cale sa sustina romanii prezenti in diferite sectiuni competitive sau necompetitive ale Festivalului de la Cannes. Anul acesta filmele romanesti care vor fi prezente in festival vor fi: „Boogie” de Radu Munteanu, „Megatron” de Marian Crisan, „Interior, scara de bloc” al lui Ciprian Alexandrescu si „Felicia inainte de toate” de Razvan Radulescu si Melissa de Raaf.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.