Cine vrea poze la Casa Casatoriilor, plateste

Cine vrea poze la Casa Casatoriilor, plateste

0 135

Cum locul in care mirii brasoveni isi oficializeaza civil legaturile a devenit unul demn de importanta momentului din viata fiecarei persoane care se casatoreste, municipalitatea se vede indreptatita sa incerce, macar partial, recuperarea investitiei. In sedinta de luni a CL Brasov, s-a decis sa se aplice o taxa pentru fotografierea si filmarea casatoriilor efectuate in Casa Casatoriilor.


De altfel, taxa a fost reinstituita, ea fiind suspendata in urma cu un an si jumatate, cand au inceput lucrarile la noul sediu al Casei Casatoriilor. „Nu mi se parea corect ca aceasta taxa sa fie platita atata timp cat Primaria Brasov nu oferea niste conditii decente pentru incheierea casatoriei”, a declarat primarul George Scripcaru.


Astfel, cuplurile care doresc sa-si imortalizeze momentele de la Serviciul de Stare Civila, vor plati taxa speciala de permisiune inregistrare video si fotografiere oficieri casatorii, in cuantum de 20 lei, respectiv de 10 lei. Sumele care se vor incasa vor fi venituri proprii ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Brasov.


Intr-un an, in medie, la Serviciul de Stare Civila se incheie in jur de 2.300 de casatorii.


Exista si posibilitatea ca Primaria sa incheie contracte cu fotografi/ cameramani profesionisti, iar cuplurile care apeleaza la serviciile acestora nu vor mai plati taxa.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.