CINE UITA GRESELILE TRECUTULUI, LE POATE REPETA! ...

CINE UITA GRESELILE TRECUTULUI, LE POATE REPETA!

0 247
Vladimir Bukovsky este un scriitor rus aparte, dar a ramas mai ales ca unul dintre dizidentii cei mai aprigi ai dictaturilor sovietice. Omul are, evident, vocatia marilor intuitii! A fost foarte "zgomotos" la Moscova, iar "dupa", ce a intuit pericolul schimbarii de sens a aceleiasi paradigme …ne-a facut cunoscute toate aceste noi pericole. A colindat, cu adevarurile sale, mai multe tari foste socialiste, inclusiv in Romania.
Mesajul era bine tintit. Anii i-au dat dreptate. Roubini o fi intuit criza economica, dar Bukovsky presimte "cresterea si prabusirea" unui alt Imperiu cu picioare de lut. Cantemir a prezis exact cresterea si descresterea Imperiului Otoman; Bukovsky face cam acelasi lucru cu U.E., simtind foarte bine ca orice se poate schimba la un popor, dar cel mai greu, religia si sentimentul national, premerse de apartenentza lingvistica. Iata un text pilduitor,in acest sens:
 
 
CINE UITA GRESELILE TRECUTULUI, LE POATE REPETA!
"Mi se pare de neînÅ£eles că după ce a fost îngropat un monstru, Uniunea Sovietică, in zilele noastre un alt monstru, aproape similar, este pe cale sa fie construit. Si asta de cand C.E. (Comunitatea Europeană) a devenit U.E. (Uniunea Europeană)? Poate …
Dacă examinăm fosta Rusie sovietică, adica URSS, vom afla răspunsul. Uniunea Sovietică era condusă de 15 oameni care nu erau aleÅŸi, care se investeau in funcÅ£ii reciproc ÅŸi care nu dădeau socoteală nimănui! Iar "modelul" a continuat, decenii in sir, in "lagarul"socialist! Uniunea Europeană este condusă de vreo 2000 de "cetateni europeni", în acelaÅŸi fel. Se întălnesc aproape în secret, nu răspund faţă de cineva ÅŸi nu-i putem destitui din funcÅ£ii.
S-ar putea spune că Uniunea Europeană are totusi, un Parlament ales. Åži Uniunea Sovietică avea unul: Se numea Sovietul Suprem,"ales" la un Congres… Se aplica ÅŸtampila (votat!) la fel ca azi pentru Parlamentul european. Acolo timpul la microfon era limitat tot la un minut pentru fiecare vorbitor, la fel ca si in Parlamentul european.
În UE sunt sute, mii de eurocraÅ£i cu salarii imense, cu mulÅ£i servitori, cu bonusuri si privilegii, cu imunitate pe viaţă la orice persecuÅ£ie. Acesti slujbasi "eterni" sunt mutaÅ£i, pur ÅŸi simplu, de la o funcÅ£ie la alta, indiferent dacă au făcut treabă sau nu. Nu este acesta, exact ce se făcea în fosta URSS? Cum se stie, Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice, iar apoi si " lagarul " socialist au fost create prin coerciÅ£ie ÅŸi prin ocupare militară. Uniunea Europeană, admitem, a fost creată fără folosirea expresă a forÅ£ei militare, dar tot prin coerciÅ£ie ÅŸi mai ales prin abuzuri economice. Dam la o parte ce s-a intamplat in Balcani… Pentru a continua să existe, Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice s-a tot extins, continuu. Dar in momentul când s-a oprit extinderea, a început colapsul. Iar eu am convingerea că aÅŸa se va întâmpla ÅŸi cu Uniunea Europeană. Similitudinea e evidenta…
Scopul existenÅ£ei Uniunii Sovietice a fost crearea unei noi entităţi istorice: poporul sovietic! Si apoi a "unitatii" de nesdruncinat a tarilor socialiste fratesti… Ca si atunci, azi noi trebuie să ne renegăm, sa ne uităm naÅ£ionalitatea, istoria, tradiÅ£iile ÅŸi obiceiurile popoarelor noastre! La fel ÅŸi in Uniunea Europeană, este clar, nu se doreÅŸte să mai fiÅ£i englezi sau francezi (nici români sau bulgari…) U.E. doreÅŸte ca voi toÅ£i să fiÅ£i o nouă entitate istorică, să fiÅ£i europeni. Să vă suprime, adica, toate sentimentele naÅ£ionale, etnicitatea, apartenenta lingvistica etc. si să trăiÅ£i ca o comunitate multinaÅ£ională.
După 75 de ani de confuzie, acelaÅŸi sistem (multinaÅ£ional) în Uniunea Sovietică, a cauzat mai multe conflicte interetnice decât oriunde în lume. În Uniunea Sovietică unul din marile Å£eluri a fost distrugerea statului – naÅ£iune in numele internationalismului ''proletar" Åži asta este exact ce face UE astăzi. Bruxelles-ul absoarbe statele-naÅ£iune pentru ca acestea să nu mai existe. CorupÅ£ia era generală în sistemul sovietic, de sus până jos. Åži tot aÅŸa este ÅŸi în UE. AceeaÅŸi activitate coruptivă care îmbiba Uniunea Sovietică este ÅŸi în UE. Cei care i se opun sau o dezvăluie, sunt reduÅŸi la tăcere sau pedepsiÅ£i. Chiar la nivel de guverne.
…Nimic nu s-a schimbat. În Uniunea Sovietică aveam gulagul. Văd că, de asemenea, s-a inventat tot un gulag ÅŸi în UE. Nu se mai numeÅŸte "gulag", ci "political corect"... Când oricine, individ sau comunitate, încearcă să exprime ce gândeÅŸte în legatură cu evenimentele (cu agenda de lucru a UE) iar viziunea sa este diferită de linia agreată (aprobată, oficială) va fi ostracizat. Acesta este începutul gulagului, începutul pierderii libertăţii. În Uniunea Sovietică ne-au spus că avem nevoie de un stat federal puternic, pentru a evita războiul.
Dar in UE nu se fac si se spun exact aceleaÅŸi lucruri ? Pe scurt, este aceeaÅŸi forma de ideologie, adica modelul sovietic, prezentat în ambalaj vestic. Dar, din nou, la fel ca Uniunea Sovietică, UE contine ÅŸi propriul sau sfârÅŸit. Din nefericire, când se va prăbuÅŸi (ÅŸi se va prăbuÅŸi!) va lăsa în urmă un dezastru imens ÅŸi vom rămâne cu uriaÅŸe probleme economice ÅŸi etnice. Vechiul sistem sovietic a fost incapabil de reformă ÅŸi la fel cum va fi ÅŸi UE.
Dar există o alternativă la a fi conduÅŸi de cei 2000 de oficiali autodesemnaÅ£i din Bruxelles. Se numeÅŸte independenţă si interes national. Nu trebuie să accepÅ£i ce au planificat ei pentru tine si comunitatea ta. Până la urmă, nimeni nu te-a întrebat dacă vrei "astfel" să participi (să fii în UE) ! Eu am trăit viitorul tău ( in Uniunea Sovietică) ÅŸi am vazut concret ca nu a funcÅ£ionat!
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.