CINE SUNT NOII GROFI SI BARONI AI CLUJULUI?

CINE SUNT NOII GROFI SI BARONI AI CLUJULUI?

0 105
Dupa ce s-a furat aproape tot, singurele posibilitati de înavuÅ£ire au ramas afacerile oneroase cu statul, mai ales cele cu fonduri europene. Un exemplu elocvent: Autostrada Transilvania ÅŸi varianta ocolitoare a Clujului, Vâlcele-Apahida. Astfel,a ajuns la conducerea DirecÅ£iei de Drumuri ÅŸi Poduri Cluj, Mircea Pop, nimeni altul decât actualul preÅŸedinte al CNADR. Asa s-a ajuns ca firma lui Mircea Pop sa proiecteze varianta Vâlcele-Apahida.
Se stie, pentru această variantă exista un alt proiect de costuri , cu aproximativ 50% mai mici, condus de către Marius Nicoară,fost preÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean Cluj, Dar Emil Boc nu a fost de acord cu el, solicitând o altă variantă în care să fie incluse ÅŸi unele terenuri supuse exproprierii, aflate în proprietatea deputatului Daniel Buda.
Astfel că noul proiect al firmei lui Mircea Pop a inclus traseul variantei pe terenurile lui Daniel Buda, deÅŸi specialiÅŸtii din domeniu nu indicau acest traseu, fiind cunoscut ca un teren în miÅŸcare, alunecos. Lucru care s-a confirmat in practica. Totusi, schimbarea proiectului ÅŸi implicit a traseului variantei, s-a efectuat fără hotărâre de guvern, doar cu aprobarea ÅŸi sub auspiciile Ministerului Transporturilor, condus ATUNCI de Berceanu.
Lucrările la variantă au fost reîncepute după înscăunarea în calitate de primar la Primăria Cluj Napoca a lui Emil Boc. Conform declaraÅ£iilor din acest mediu, materia primă pentru realizarea infrastructurii variantei, respectiv piatră, balastru, nisip etc., a fost asigurată de către concernul de firme SC Ben & Ben SA Cluj, în spatele cărora se afla prea cinstitul politician Ioan Rus.
Prin astfel de acÅ£iuni oneroase în care au fost implicate persoane din administraÅ£ia locală,din mediul politic ÅŸi juridic, costurile variantei au crescut de aproximativ 3 ori, de la 60 la peste 180 de milioane de euro, în condiÅ£iile în care mai sunt de executat doar aproximativ 3 km!!
NemulÅ£umit de această situaÅ£ie în perioada electorală,dupa alegeri actualul preÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean Cluj, Horia Uioreanu, a intentat o plângere pentru justificarea sumelor cheltuite pentru realizarea acestei investiÅ£ii. ApropiaÅ£i din mediul acestuia susÅ£in că imediat după câÅŸtigarea alegerilor ÅŸi învestirea lui ca preÅŸedinte al CJ Cluj, Horia Uioreanu a fost contactat de către Ioan Rus, care i-a cerut “să lase mai moale ÅŸi să nu mai mediatizeze problema variantei, pentru a nu îl supăra pe Arpy (Arpad Paskany) prin care mai rezolva unele probleme de susÅ£inere, inclusiv la postul local de televiziune, Transilvania Live”.
Se apreciază că intenÅ£ia principală a lui Ioan Rus prin această intervenÅ£ie a fost de a îndepărta cercetările privind costurile variantei pentru a nu se afla ÅŸi implicarea lui în cheltuirea banilor.
Ca semn de respect în perioada pre-electorală, se spune tot mai frecvent ca la o intalnire organizata în reÅŸedinÅ£a din Cartierul Făget a lui Radu Vlas (om de casă ÅŸi afaceri pentru Emil Boc ÅŸi Daniel Buda) pentru sprijinirea candidaturii lui Emil Boc la Primăria Cluj Napoca, a participat ÅŸi "loialul" pesedist Ioan Rus…
Este astfel tot lesne de înÅ£eles despre implicarea trio-ului de "independenti" Paszkany-Rus-Dancu în conjunctura politică actuală a Clujului, ca si in campania ticaloasa a posturilor tv. si a ziarelor celor trei privind implementarea conceptului de "independenta" politica a Transilvaniei (!?), ce propune scoaterea acesteia de sub efectele sintagmei de "stat national unitar",inscris in art.1 din Constitutia Romaniei!
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.