Cine s-ar fi gândit că „Jonopot” poate ajunge periculos precum „Allah Akhbar”?

Cine s-ar fi gândit că „Jonopot” poate ajunge periculos precum „Allah Akhbar”?

2 247

Aflam din paginile portalului bilingv „Corbii Albi” ca ministrul de Externe maghiar, Szijjártó a specificat că aproape toate comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei, cu referire la Transilvania, citam: „au luat, legătura cu guvernul maghiar pentru a-i spune acestuia că stocurile de echipamente de protecţie ale zonelor în care locuiesc sunt reduse, iar unele spitale au depăşit deja limita capacităţii lor operaţionale din cauza provocărilor pe care le prezintă epidemia de coronavirus”. Și evident, ca Dl premier Viktor s-a preocupat de achizitonarea de la prietenii chinezi a „trei miloane de masti de protectie dintre care 600.000 au luat drumul spre comunitatile „fratilor maghiari de peste granitze”

Pe aeroportul Otopeni a ajuns inca un Boeing de mare capacitate, cu halate si masti speciale de protectie pentru cele cateva zeci de spitale din Ro. si pentru sutele de bolnavi care s-au însănătosit… fara chiote  propagandistice !

Ministrul ungar de externe a punctat…patreotic si publicitar că ‘este de datoria Guvernului Ungariei să protejeze sănătatea şi viaţa maghiarilor in zonele in care locuiesc, iar pentru asta este nevoie de succesul eforturilor autoritatllor unguresti pentru protejarea sănătăţii” ;Desigur, etnic poate fi corect desi este vorba de cetatenii altui stat! 
Iar Romania are, Dle Szijjártó, un guvern în functiune cu care, oficial, nu ați luat legatura! Dimpotriva, periodic veniti prin unele judete din Ardeal, ca … Vodă prin urzici, când frunzele sunt micil! 

Ne miram ca nu ati bagat de seama, dar: Guvernul de la Bucuresti se preocupa cu responsabilitate de sanatatea tuturor celor vreo 20 milioane de cetateni ai Romaniei (fie ei romani, maghiari, romi, germani, ucraineni, sarbi, turci, bulgari etc.)  Și ei sunt aproape 2 milioane! Dar „protectia” lor se face fara discriminari etnice, cum face fățarnic Budapesta …

Cum se poate ca un Guvern strain, fie si aliat democratic  in U.E. si NATO, sa oculteze autoritatile  si sa  promoveze incitator, peste capul forurilor responsabile romanesti, un fel „ajutoare fratesti” cu efect de bumerang…
Exact ca pe vremea URSS. Și ei dupa razboi se duceau cu 2-3 punguțe de penicilina mai intai la lipoveni si ucraineni… Și, vorba cantecului, tot asa bateau darabana: „bunica bate toba/se-aude în Moldova…” 

d.d.rujan

COMENTARII

  1. Avand in vedere supra-drepturile maghiarilor sa spuna ce vorsi unde vor
    impotriva”adversarilor”romani, de ce nu injuri,Omule, in ungureste?
    Ca la injuraturi,nu va intrece nimeni…inclusiv in romaneste…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.