Cine-mparte, parte din Buget isi face!

Cine-mparte, parte din Buget isi face!

0 55

Jocul de-a politica al celor de la vestita cooperativa “ochi & urechi” nu s-a terminat odata cu incheierea re-numararii voturilor decisa de catre BEC, sau cu recunoastrea de catre Curtea Constitutionala a inca unui mandat la Cotroceni pentru reprezentantul lor, Traian Basescu.
Acesta, recunoscator cu totii “cooperatorii”, a poruncit “croitorasului” Boc bugete pe masura stradaniilor celor care l-au facut presedinte. Astfel toate institutiile mascate sub sigle de tipul SRI, SIE, STS, etc. au masive majorari la bugete pe 2010. Pentru a mai abate un pic atentia de pe grasele cifre, specialistii cu ochii albastri au trecut la o “campania macaz” prin care se muta atentia cetateanului spre alte tinte. Printre perdanti s-ar dori sa se numere Geoana si altii din PSD, doar cei care blocheaza unitatea partidului de stanga, facand-o de nezdruncinat. Din cand in cand si catre Crin Antonescu se mai adreseaza mesaje cifrate mizandu-se in multe variante, pe o schimbare de atitudine si aducerea liberalilor langa obezul si balonatul PD-L.

Ordin cotrocenist: PSD si Geoana- blocati!
Pe langa Miron Mitrea asmutit in beregheata lui Geoana si uitat acolo, toti “executantii” instruiti pentru batalii politice de gherila in unitatile specializate, colorate intre timp in portocaliu, au sarit, atat din interior cat si din exterior, pe conducerea PSD. Odata pisica aruncata in ograda PSD, se spera ca luptele interne vor aduce Opozitia la cota zero atat la nivel central, Parlament, cat si local, consilii locale si judetene. La acestea se adauga presiunea pusa pe alesii locali si judeteni, blocati in subfinantare si in Dosare, mutate acolo unde oarba Justitie nu aude decat ordinele de la PD-L. Daca se mai indoieste cineva, sa vada exemplele Mazare si Oprisan sau refuzul presedintelui Traian Basescu, (total arbitrar si periculos pentru democratie) de a semna decretul dnei Barbulescu, desemnata legal pentru sefia ICCJ (Inalta Curte de Casatie si Justitie).
Bugetul de stat pentru anul 2010 nu arata a fi unul de criza nici macar faptul ca in Romania nu ar fi bani pentru Sanatate, Educatie sau Pensii. Nici pe departe nu stau asa lucrurile, banii tarii sunt dati pe mana greilor PD-L: Udrea, Blaga, Berceanu si Videanu care stiu foarte bine ce trebuie facut si pe ale cui NEVOI trebuie alocati prin Buget, banii romanilor. Ati auzit de nevoia unui teren de golf in Snagov (ale cui or fi terenurile?) sau de o amarata de telegondola (ideea nu e rea, momentul ales insa e tragic) si fara discutie vom fi solidari cu nevoia presedintelui Basescu: o noua aeronava prezidentiala, cea veche fiind depasita.
Restul avem nevoi marunte, ieftine si neimportante: hrana, medicamente, incalzire…care pot sa scada daca preturile cresc, pentru ca preturile nu pot fi inghetate. Pensiile da. Si cele de 1 leu (in ciuda faptului ca prin lege, pensia minima in Romania este de 350 de lei) si cele de 100 de ori mai mari, adica … 30.000 de lei. Cine-i de vina? Stim cu totii.
Evident guvernul anterior guvernarii Boc. Nici nu se putea altfel, deoarece de mai bine de un an de zile Boc se chinuie sa reformeze economia, sa construiasca bugetul, sa estimeze veniturile pentru cei devotati. Numai ca reformarea s-a dovedit a fi doar deformarea realitatii, vanzarea voturilor pe… iluzia ca “oricum, nu conteaza !”. Pentru ei, acum, intr-adevar votul nostru nu mai conteaza….

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.