Cine mai ține minte că Rareș Bogdan, moderatorul de la...

Cine mai ține minte că Rareș Bogdan, moderatorul de la Realitatea TV, a fost propus ditamai preș. la TVR, în 2013?

0 159

In Parlament a fost posibila si o asemenea  nerozie!
Un caraghios penibil, la șefia  Televiziunii Publice.

Propunerea, atunci a stârit rîsul dar si reacții politice jenante și, până la urmă …prosteala asta a picat. Care erau reacțiile la vremea respectivă? Cum propunerea a venit atunci de la PNL, politicienii  au văzut ideea cu Rareș Bogdan la TVR drept o …cusatură politică.

Ideea… trasnită cu Rareș Bogdan la TVR a venit tot de la un „ciudat” Crin Antonescu, pe finalul anului 2013. La vremea respectivă, PNL era în coaliție cu PSD: „În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu prin vreo decizie a USL, să propunem pe  pe omul de presă Rareş Bogdan”, spunea Antonescu la vremea respectivă. 
„Am reţineri privind propunerea ca Rareş Bogdan să fie șeful TVR”, zicea atunci Ponta… surprins si el de alunecarea lui CRIN spre gasca securista de la Cluj!! De ce? Nu intra în detalii.
Propunerea  a fost însă taxată chiar de partenerii politici din PSD. Ce spunea un „om” de drepta despre idee? Razvan Martin era socotit un jurnalist „a cărui credibilitate a fost compromisă nu numai de performanța sa editorială mai mult decât discutabilă, cât mai ales de cochetăria sa cu mediul politic”, spunea acesta, pe atunci coordonatorul programului FreeEx de laActive Watch.

„Decizia PNL de a propune pentru funcția de director general interimar al TVR pe Rareș Bogdan confirmă încă o dată ipoteza că mediul politic nu urmărește altceva decât distrugerea televiziunii publice, batjocorirea ideii de serviciu public de media și umilirea acelor salariați din TVR care sunt dedicați profesiei și misiunii publice a TVR”. 
La audierile din comisiile de specialitate, hodoronc-tronc –Rareș Bogdan a cerut să aibă o emisiune proprie la TVR, – demonstrând nu numai necunoașterea normelor interne ale TVR care interzic celor care dețin funcții de conducere să aibă emisiuni personale (norme încălcate și în prezent de persoane din TVR), dar și… vanitatea unui pseodo-jurnalist ale cărui merite profesionale sunt validate doar de relațiile pe care și le-a construit în mediul politic”.
Votul numirii lui R. Bogdan a ăzut în Parlament din  cauza lipsei de cvorum. Pentru ca votul să fie valid, trebuiau să fie exprimate minimum 291 de voturi din 580. În sală au fost prezenți doar 176 de parlamentari, 174 au fost pentru și  împotrivă… restul.
La începerea votului, parlamentarii PSD  au decis să părăsească sala. După respingerea din Parlament, Rareș Bogdan și-a restras candidatura, considerând că a fost victima „războiului politic dintre PNL şi PSD”.

Comisiile de Cultură avizase propunerea lui Rareș Bogdan, realizator la Realitatea TV, pentru funcția de șef interimar al postului public. Jurnalistul a fost propus de către PNL, iar durata interimatului nu poate fi mai mare de șase luni.

Cred că televiziunea publică poate să devină un BBC românesc. La televiziunea publică nu vom face politică. Vreau să facem cultură, educaţie şi sport”, a declarat Rareş Bogdan la audierile de la Comisiile reunite de Cultură din Parlament,  

Din declarațiile lui Rareș Bogdan în fața comisiilor de cultură:

  • „Eu vreau să cred că este un post care trebuie să revină unui jurnalist”„Activez în domeniul presei și am experienţă în management.” „Nu mă duc acolo să mă fac de râs” Mi-am dorit și îmi voi dori să realizez la TVR o emisiune pe săptămână…
  • Am crescut cu TVR. M-a durut când nu am mai avut meciurile la TVR
  • Vreau să cred că, dacă TVR Cultural s-a închis celelalte canale vor difuza emisiuni culturale, sau chiar să redeschidem TVR Cultural
  • „Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Alina Mungiu Pippidi, Cornel Nistorescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Marius Pieleanu, C.T. Popescu nu vor ezita să vină colaboratori la TVR. Vreau să văd dezbateri foarte bune la TVR.”
  • „Dacă nu crește impactul cultural, educativ al TVR, nu am niciun fel de problemă să mă retrag, la o televiziune privată.”

S-a retras inainte de ajunge șef peste …TVR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.