Cine mai cere anchetă la DNA Brașov? Aristotel Adrian Căncescu!

Cine mai cere anchetă la DNA Brașov? Aristotel Adrian Căncescu!

1 195

Omul care a „slujit” aproape trei decenii cetîțeanul, fostul, consilier municipal, fostul senator (2 mandate) si fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov (aproape 4 mandate), Aristotel Cancescu a trimis o scrisoare Sectiei de investigare a magistratilor prin care solicita o ancheta la DNA Brasov.
Redam în integralitate textul scrisoarii, adresat Secției de investigare a magistraților, un adevarat rechizitoriu (bine documentat) adus DNA Brașov.

Către Secția de investigare a magistraților,
Subsemnatul, Căncescu Aristotel Adrian, domiciliat în Brașov, fost senator în Parlamentul României două mandate (1992- 2000), fost președinte al Consiliului Județean Brașov patru mandate (2000-2014), doresc să vă sesizez abuzurile pe care DNA le comite din 2014 în Brașov, de când Deca David Cornel ocupă funcția de procuror-șef.
În Brașov avem numeroase cazuri de persoane care au defilat cu cătușe la mâini, persoane care au ocupat funcții importante și care au fost în cele din urmă achitate prin sentințe definitive.
Vezi:
– Vasile Lața, fost primar al municipiului Săcele, ținut nevinovat 8 luni în arest și apoi achitat definitiv
– Dan Tache, fost director ROMARM, ținut 4 luni în arest și apoi achitat definitiv
Aceste achitări nu i-au impresionat pe cei din DNA Brașov, nu și-au pus “ cenușe în cap”, ba chiar au continuat abuzurile cu și mai multă abnegație.
În vara anului 2014, în cadrul ședinței de lucru a DNA și SRI de la Cheile Grădiștei- județul Brașov, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a trasat sarcină expresă domnului Deca David Cornel să se “ocupe” de mine și de primarul Brașovului George Scripcaru. Nu a întrebat dacă există ceva concret de care putem fi acuzați, a întrebat direct: “ Ce faceți cu ăștia?”
Când cei din DNA Brașov au ridicat din umeri a venit reacția violentă a șefei DNA: “Te pomenești că or fi și ăștia niște îngeri!”

Ce a urmat era previzibil.
În data de 6 Octombrie 2014, în urma unei percheziții, am fost reținut 24 de ore pentru așa zise fapte vechi de 10 ani.
Din referatul procurorilor, care a dus apoi la arestarea mea preventivă pentru 60 de zile, aproape nimic nu se mai găsește în rechizitoriul din decembrie 2014.
Deci nu s-a urmărit decât reținerea mea, iar majoritatea acuzelor erau fantasmagorice.
Martorii aduși la DNA Brașov au fost șantajați și amenințați că-și pierd libertatea, locul de muncă, casa sau pensia, dacă nu “zic ceva” despre mine, despre primarul George Scripcaru, despre fostul președinte Traian Băsescu sau despre fostul premier, Călin Tăriceanu.
Unul dintre martori- Popescu Aurelia, fost director CJ Brașov- a și decedat din cauza DNA.
Au fost găsiți inculpați care aveau abateri și infracțiuni cărora li s-a promis libertatea în schimbul unor declarații incriminatoare la adresa mea și a lui Geoerge Scripcaru.
Ținând cont că trei comisari DNA și un procuror au dosare penale pentru falsificare de documente alături de 12 angajați SRI Brașov, cu dosar penal la Parchetul Cluj și că dosarele care mi-au fost instrumentate sunt pline de falsuri și transcrieri greșite , rog instituția dumneavoastră să verifice activitatea DNA Brașov.
Pot pune la dispoziția dumneavoastră documente care confirmă toate aceste abuzuri.
Atașez alăturat o listă cu persoanele care pot confirma aceste lucruri și o listă cu persoane care au fost amenințate sau șantajate de angajați DNA Brașov.
Cu stimă,
Căncescu Aristotel Adrian”

Este adevarat, scrisoare extrem de concisă, cu anexe care nu au fost aduse și în atenția presei. Se poate vedea extrem de restrânsa cazuistică prezentata, referirile sunt facute doar la doi lideri (Scripcaru și Căncescu, foști colegi în FSN) ai organizatiei județene a PD, APR, PDL, actual PNL.

COMENTARII

  1. Imi vine sa plang ce sarac si amarat e dl Presedinte.
    Ia cititi:
    „Divorțul fostului președinte al Consiliului Județean, Aristotel Adrian Căncescu, de soția sa, Cristina Magdalena, a fost pronunțat zilele trecute, după mai bine de doi ani de termene de judecată, anunță Cancan. Publicația citată estimează averea disputată de cei doi foști soți la 12 MILIOANE de euro, magnatul media băgând banii, însă, în diverse imobile, din moment ce lipsa de cash l-a făcut să-si închirieze parterul clădirii în care se află trustul pe care îl patronează, unui studio de videochat…
    DECI o avere de 12 MILIOANE DE EURO !!
    Stiti ceva dl.presedinte: Hai siktir !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.