Cine e salvarea cui

Cine e salvarea cui

0 156

Alianta horror in politica romaneasca. Dupa ce vreme indelungata s-au certat si balacarit ori de cate ori au avut ocazia, Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali s-au impacat. Motivul oficial este „de dragul Romaniei”, neoficial ar putea fi doua mari si foarte late, fiecare avand justificarea sa.
In primul rand, Corneliu Vadim Tudor vede aceasta alianta drept o ultima sansa de a salva Partidul Romania Mare, care de fapt a ajuns sa fie „mic”. Desi tot timpul s-a plans, neoficial, de faptul ca partidul pe care il conduce si-a pierdut din sustinatori o data cu aparitia pe scena politica a lui George Gigi Becali, Vadim vede in arestarea lui Becali ultimul tren de a mai insemna ceva in politica romaneasca.
De cealalta parte, dupa ce a dat cu dosul de pamant, Gigi Becali a realizat, probabil, ca in Romania, daca ai putere oti sa faci bani, dar cu bani nu poti tot timpul sa ai putere. Astfel, dupa ce a aruncat prosopul declarand ca nu crede in supozitiile conform carora arestarea sa a fost comandata de la Cotroceni, Becali are nevoie de orice sprijin pentru a scapa cat mai rapid din delicata situatie. Probabil in mintea lui Becali, cu o astfel de alianta ar da o dubla lovitura, atat politic, cat mai ales si existentiala.
Totusi „ce va fi” este cu totul si cu totul alta poveste. Este putin probabil ca arestarea lui Becali sa trezeasca in sufletul romanilor altceva decat compasiune si multa antipatie fata de procurori si judecatori. Dar de la astfel de sentimente pana la a vota un PRM, unde al doilea pe lista este Gigi Becali, este cale foarte lunga. Chiar si cel mai fanatic peremist se gandeste de doua ori daca va dori sa fie reprezentat in Parlamentul European de Gigi Becali: ”Nu mai circulam cu masini, crestem oi si gata cu efectul de sera. M-ai inteles? Pac! pac!”. Sanse foarte mari sunt ca, pana la urma, din aceasta alianta Gigi Becali sa iasa castigator: eliberat din arest si scapand de un partid competitor la distrugerea caruia va da cu siguranta si el o mana de ajutor: voit sau nevoit!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.