CINE au defilat la Bucuresti, de ZIUA AMERICII!!

CINE au defilat la Bucuresti, de ZIUA AMERICII!!

0 340

Recepţia de 4 iulie, Ziua naţională a SUA, are uneori o încărcătură aparte pentru România, căci este ocazia trasmiterii unor semnale către „preferaţi” Şi l-am văzut! În astfel de momente, ştiam că invitaţii principali sînt oameni de cultură, personalităţi ale vieţii publice care s-au remarcat prin acţiuni spectaculoase în domeniul luptei pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor, pentru pace etc. Imaginile difuzate de televiziunile româneşti şi de agenţiile de presă ne-au arătat cît se poate de limpede care sînt preferinţele americane în această perioadă.

Ţara care are ca simbol „Statuia libertăţii” ne-a arătat în acest an o simpatie exagerată faţă de… şefii unor instituţii care, prin natura lor, îngrădesc libertăţile oamenilor. Astfel, deşi este foarte mediatizat, aşteptam să vedem şi semnalul libertăţii americane in Cazul „Rarinca vs. Stanciu&Kovesi”. Dar s-au aflat în curtea Ambasadei americane toţi şefii Parchetelor, îmbrăcaţi în haine de gală, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, decorata din anii trecuţi! Ne aşteptam ca, măcar simbolic, să fie invitată şi Mariana Rarinca, devenită în acest an un adevărat „simbol al bătăliei pentru libertate” în România, care a fost achitată după ce a stat în puşcărie 191 de zile ! Ambasada americană i-a preferat pe controversata fosta procuroare comunista, Livia Stanciu,  azi preşedinta ÎCCJ, cea care a generat acest caz dramatic, şi pe indoielnicul adjunct Marius Iacob, adjunctul şefei DNA, cel care, dupa penibilul esec ELODIA, a dispus, slugarnic, începerea urmării penale în acest caz, chiar în ziua depunerii plîngerii la DNA!

Şi în spaţiul politic,ca pe vremea penibilului afacerist Gitenstin , Ambasada americană a surprins jenant, căci pe lista invitaţilor n-a avut loc Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României şi al unuia dintre partidele din arcul guvernamental, însă a fost prezent excentricul deputat psd-ist,homoxexualul Remus Cernea:Şi serviciile secrete au fost foarte bine reprezentate la recepţie, fiind prezenţi atît noul şef SRI Eduard Hellwig, dar şi nejustificat,adjunctul său generalul Florian Coldea, precum şi proaspătul numit şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu:La capitolul „surprize” poate fi trecută şi prezenţa judecătoarei Dana Garbovan, membră a UNJR (Uniunea Naţională a Judecătorilor din România), din moment ce a lipsit de pe listă judecătoarea Gabriela Baltag, preşedinta AMR (Asociaţia Magistraţilor din România), asociaţie mult mai reprezentativă şi mai independentă în rîndul magistraţilor.

De la recepţia ambasadei americane nu a lipsit insa fostul purtator de cuvant al DNA, incolorul  ministru al justiţiei Robert Cazanciuc, cel care … lipseşte penibil din spaţiul public atunci cînd se dezbat marile probleme ale Justiţiei, cum ar fi cele 23 de articole din Codurile penal şi de procedură penală, declarate neconstituţionale de către CCR.
vasile-blaga-si-gabriel-oprea-

Ponta a fost înlocuit motivat la recepţie de premierul interimar Gabriel Oprea, adica … tocmai cel care ar putea să-i tragă de sub fund scaunul de la Palatul Victoria, pe care Opoziţia îl curtează intens în vederea unei noi moţiuni de cenzură pentru toamna acestui an! Iată fotografia care ar putea prelungi… convalescenţa lui Victor Ponta, căci naşul său, Gabriel Oprea, apare alături de fostul fesenist Vasile Blaga. Această cronică a recepţiei de la Ambasada SUA la Bucureşti a transmis, se pare, destule semnale pentru viaţa noastră publică. Rămîne doar să vedem în lunile viitoare dacă ele se vor rămîne doar simple coincidenţe. Oricum, unii dintre protagonişti, fie ei prezenţi sau absenţi, au la ce medita… (Surse: Cotidianul, Ziua, Jurnalul),

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.