Cine aplica legea stie si s-o faca!

Cine aplica legea stie si s-o faca!

0 310

Guvernul a adoptat hotararea care stabileste care sunt serviciile medicale de care poate beneficia prin decont, personalul din Ministerul Justitiei, in ce conditii si care este cuantumul coplatii pe care il pot obtine acesti angajati.
Pe lista beneficiarilor statului de drept se afla si personalul auxiliar de specialitate si personalul conex din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor (in activitate sau pensionari, precum si sotul sau sotia si copiii aflati in intretinere) plus executorii judecatoresti pensionati inainte de anul 2000.
In loc sa-i invidiem ar trebui sa-i admiram pentru tenacitatea cu care isi sustin si-si impun drepturile, conform Constitutiei. Parca ei si noi, traim in doua tari diferite. Ei intr-un stat de drept, iar noi undeva departe in lumea a treia. Asta pentru ca avem drepturi diferite desi avem aceeasi Constitutie care conform

Art. 34: Dreptul la ocrotirea sanatatii

(1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.

(2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.

(3) Organizarea asistentei medicale si a sistemului de asigurari sociale pentru boala, accidente, maternitate si recuperare, controlul exercitarii profesiilor medicale si a activitatilor paramedicale, precum si alte masuri de protectie a sanatatii fizice si mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii…”
Procurorii, judecatorii, magistratii-asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat acestora, primesc medicamente si asistenta medicala gratuita, ajungandu-se inclusiv la decontarea tratamentelor dentare. Astfel, medicina de urgenta, serviciile de medicina dentara sau ingrijirea medicala la domiciliu, la cerere le vor fi decontate angajatilor din Ministerul Justitiei. Exista insa servicii pentru care coplata suportata de angajatii din Justitie nu este decontata de la buget, cum ar fi … operatiile estetice, serviciile hoteliere cu grad inalt de confort, corectiile estetice, fertilizarea in vitro, transplantul de organe si tesuturi, ochelarii de vedere, serviciile de planificare familiala acordate de medicul de familie in cabinetele de planning din structura spitalului, bateriile pentru aparatele auditive.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.