Cine a negociat cu Lagardere, frăţia Ţiriac-Zetche-Zoller…

Cine a negociat cu Lagardere, frăţia Ţiriac-Zetche-Zoller…

0 465

S-AU DEPANAT „AMINTIRI”LA VANATOAREA DE LA BALC?
O ştire AFP a făcut înconjurul lumii: procurorii Parchetului din Munchen au percheziţionat filiale ale Grupului „Airbus Defence and Space” – numele sub care s-a reorganizat EADS. De ce? Magistraţii nemţi au informaţii că s-ar fi comis acte de corupţie în România şi Arabia Saudită. Ce sume ar fi fost fraudate? Circa 3 miliarde de euro, în afaceri cu echipamente şi servicii care garantează securitatea frontierelor. Unde au descins procurorii? În sediile filialei germane „Airbus Defence and Space”. Percheziţiile au avut loc în localităţile germane Ottobrunn, Unterschleissheim, Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen.Vă reamintim că „Airbus Defence and Space” a fost creată la începutul anului 2014, prin comasarea a trei foste divizii EADS, iar Parchetul examinează transferuri de bani suspecte, de mai multe sute de milioane de euro. Cotidianul naţional PUTEREA publică, în exclusivitate, Schema Fraudei EADS. Veti vedea ce sume ar fi  putut încasa drept mită unii miniştri, ce ilegalităţi comitea Oprea, ce personaje au negociat în Franţa cu Arnaud Lagardere, cum şi-a cimentat prietenia Ion Ţiriac cu 

Dieter Zetche – actualul şef al Daimler – şi cu Stefan Zoller, ex-CEO EADS, vanatori desigur, etc. EXCLUSIV! Schema Fraudei EADS. Manevrele lui Oprea, mita lui Nica, vedeţi cine a negociat cu Lagardere, frăţia Ţiriac-Zetche-Zoller…
Veţi observa mai lesne ce personaje din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi din vârful EADS au pus bazele unui contract care a generat o fraudă estimată, primar, la 60 de milioane de euro şi cercetată penal de procurorii din Germania şi România. Deja un individ important din schemă, Stefan Zoller, ex-CEO EADS Germania, a fost pus sub acuzaţie de anchetatorii nemţi – escrocherii în Arabia Saudită.(…)
M.A.I. a plătit în mai multe tranşe, către EADS, sute de milioane de euro. Se estimează că 60 de milioane de euro au fost deturnaţi prin intermediul unor firme în buzunarele unor miniştri şi ale unor escroci ce se autointitulează „oameni de afaceri”.  Vorbim de Filiera Ion Ţiriac şi Reţeaua Florică.
În urmă cu 10 ani, Executivul lui Adrian Năstase a luat decizia să securizeze graniţele şi să ofere, fără licitaţie, acest contract societăţii germano-franceze EADS.
Ioan Rus,fost angajat direct al lui Tiriac… ajuns ministrul MAI la acea vreme, a dat ordin trupei de generali conduse de Toma Zaharia să negocieze unui anume contract cu şefii EADS. Pentru a da o notă de legalitate, MAI a cerut „producerea” unui studiu de fezabilitate, întocmit de firma BEARING POINT care a primit pentru serviciul său 400.000 de euro!
Următorul pas a fost semnarea contractului, în august 2004. Au participat la eveniment cancelarul german Gerhard Schroder şi premierul Adrian Năstase. Valoarea contractului… in prima faza, s-a cifrat la circa 650 de milioane de euro.EADS STRUCTURA
În 2005 a venit ministru la MAI pedelistul Vasile Blaga, care are relaţii extraodinar de bune cu Ion Ţiriac de pe vremea când „Buldogul” era şeful vămilor din România şi „Mustaţă” importa maşini nemţeşti. Ion Ţiriac este liantul care a unit miniştrii români cu afaceriştii germani şi francezi. La acea dată, Ţiriac făcea afaceri ce fusesera coordonate de fostul ministrul Ioan Rus: comerţ cu automobile. De asemenea, pe Ţiriac îl leagă de Dieter Zetche, actualul CEO Daimler Chrysler, o prietenie cimentată în România încă din anii ’90, graţie comercializarii autoturismelor produse de nemţi. Mai precis, „ţiri ” a obţinut condiţii foarte avantajoase, prin intermediul lui Zetche – şeful de vânzări la Daimler la acea vreme! – să comercializeze automobile Mercedes în România si pe tertze piete… adică să deschidă o piaţă nouă.
În vara primilor ani de democraţie, pe strada Kalinin, actuala Mircea Eliade, în dreptul casei fostului premier Maurer închiriate de Ion Ţiriac de la stat, la preţ de nimic, zeci de remorci încărcate cu 6-8 Mercedesuri staţionau pentru scurte perioade de timp. Sutele de autoturisme nu au fost vândute niciodată în România… Ele au fost retrimise de Ţiriac în ţările arabe, pe pieţe emergente. Motivul? Diferenţa dintre preţul de achiziţie preferenţial şi cel de vânzare normal pe o piaţă emergentă depăşea jumătate din valoarea unei maşini. Unde au ajuns aceşti „bani frumoşi”? La Ţiriac şi Zetche. Apoi, Ion Ţiriac a mai dat un tun automobilistic: deşi nu întrunea condiţiile vitale, firma lui a achiziţioant de la Daimler, graţie aceluiaşi Zetche, autobuze Mercedes pe care le-a vândut la… RATB. Povestea cu „uite aerul, nu-i aerul condiţionat în autobuze” o ştie toată lumea! Banii s-au plătit conform contractului, pentru autobuze dotate cu aer condiţionat!Dieter Zetche - actualul şef al Daimler
Au mai fost şi alte afaceri din care binomul Ţiriac-Zetche a obţinut sume mari de bani în detrimentul companiei Daimler şi a statelor german şi român. Prin intermediul lui Zetche, Ţiriac l-a cooptat în „filiera” lui pe fostul Cancelar german Gerhard Schroder şi pe Stefan Zoller, CEO EADS Germania până în 2012.
Ion Ţiriac a avut realţii foarte bune şi cu fondatorul concernului francez LAGARDERE SCA, Jean-Luc Lagardere. Începând cu 2003, „Mustaţă” „serveşte” o lungă şi prosperă relaţie economică cu Arnaud Lagardere, fiul lui Jean-Luc şi urmaşul la tronul LAGARDERE SCA. În urmă cu câţiva ani, Arnaud Lagardere a fost la un pas de a intra în faliment. Mai e bine sa stim ca Grupul LAGARDERE SCA împreună cu Fundaţia Secolul XXI, (unde a fost preşedinte Victor Ponta…), au deţinut în co-proprietate postul Radio XXI.
IN CONTEXT, Ion Ţiriac a fost destul de dibaci încât să-l bage in „cartile” lui Lagardere pe promiţătorul tânăr politician Victor Ponta. Interesant este ca  intr-o anumită dată, într-un anumit an, în povestea EADS, Arnaud Lagardere a fost solicitat să aibă o întâlnire mai de taină, în Franţa, cu Elena Udrea şi Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI. De ce oare? O să ne spună DNA când o să fie nevoie! Sau Vasile Blaga când o să aibă degetele băgate… din greseala în tocul uşilor! Aceasta este secţiunea care va da mari dureri de cap actorilor principali ai escrocheriei EADS. Dupa 10 ani Vasile Blaga isi mai aminteste ,oare,cum le-a propus şefilor EADS să achiziţioneze echipamente în valoare de 60 de milioane de euro de la STS.?
De unde proveneau aceste echipamente? STS, prin intermediul lui Marcel Opriş – sprijinit de Traian Băsescu -, a cumpărat de 60 de milioane de euro echipamente ce s-au dovedit imposibil de folosit. La propunerea preşedintelui Traian Băsescu(?), pentru a scăpa de această piatră de moară, Vasile Blaga a încercat să vândă către EADS respectivele echipamente. Deşi acolitul său , Ion Ţiriac a făcut lobby intens pe lângă Zetche şi Lagardere, afacerea a picat, deoarece echipamentele STS nu erau compatibile cu sistemul folosit de EADS. Acum poate înţelegeţi mai bine marea prietenie dintre Băsescu şi Opriş şi uriaşa nervozitate afişată în ultimul an de Blaga faţă de preşedinte. În fine, o informaţie demnă de Codul penal: Se afirmă în media că Vasile Blaga a luat mită 9 milioane de euro şi nu… 16 milioane, cum s-a mai spus în alte produse media.
Pentru a se pune la dăpost, Vasile Blaga a spus tot ce ştie la DNA despre afacerea EADS şi Filiera Ion Ţiriac ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.