CINE A JUCAT LA BRASOV, ROLUL LUI CEZAR PREDA?

CINE A JUCAT LA BRASOV, ROLUL LUI CEZAR PREDA?

0 190
Mihai Gâdea susÈ›ine că Preda, ÅŸef al Comisiei parlamentare de control al SRI, a participat la distrugerea arhivei PCR Buzău.
Mai mult, potrivit CV-ului democrat-liberalului, după ce a participat la această acÈ›iune, în 1990, el a devenit primar al oraÈ™ului Buzău.
Contactat telefonic de Antena3, Cezar Preda a comentat acuzaÈ›iile ce i se aduc. ”N-am fost de față la distrugerea arhivelor. Cum să particip? E o temă care s-a mai discutat È™i acum 10 ani. Sunt niÈ™te chestiuni de campanie electorale” După cum arată un document primit de MAI, în 1997, democrat-liberalul Cezar Preda ar fi fost implicat, în anul 1990, în distrugerea unei arhive a Partidului Comunist Buzau! Nota susÅ£ine că actele stocate conÅ£ineau texte despre organizaÅ£iile din teritoriu ale PCR.
Mai mult, o notificare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău arăta că “s-a confirmat propunerea organelor de poliÅ£ie de a nu se începe urmărirea penală împotriva” lui Cezar Preda, pentru că s-a împlinit termenul de prescripÅ£ie a răspunderii penale. Potrivit unui alt document al Consiliului Municipal Provizoriu de Uniune NaÅ£ională Buzău, arhiva municipală cuprindea carnete de partid de evidenţă, dosare personale la intrarea în partid, copii de pe procesele verbale ale ÅŸedinÅ£elor de partid din instituÅ£ii ÅŸi întreprinderi. (SURSA:D.C.News)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.