Cincizeci de brașoveni au încălcat legea care interzice deplasarea după ora 22....

Cincizeci de brașoveni au încălcat legea care interzice deplasarea după ora 22. De ieri restricțiile sunt mai dure

0 62

Instituţia Prefectului Braşov a anunțat ieri că poliţiştii şi jandarmii au făcut 3.149 de verificări ale respectării condiţiilor autoizolării la domiciliu, „cu menţiunea că, în multe cazuri, s-au efectuat verificări repetate la acelaşi domiciliu”. Pentru nerespectarea măsurii de autoizolare la domiciliu s-au aplicat două amenzi în valoare de 6.000 de lei, iar în ambele cazuri s-a dispus plasarea persoanelor în carantină instituţionalizată.
De asemenea, au mai fost verificate aproximativ 900 de persoane şi peste 300 autovehicule care se deplasau între orele 22:00-06:00. Astfel, 49 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei în intervalul orar 22:00-06:00, valoarea amenzilor fiind de 26.700 lei.
„De asemenea, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei, unor persoane care, pe diverse căi, inclusiv în mediul online, propagau informaţii false de natură a induce panică în rândul populaţiei”, mai arată reprezentanţii Prefecturii, care, din nou, vin cu acelaşi apel la cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.