Cincizeci de ani Jose Carreras

Cincizeci de ani Jose Carreras

0 53

La Barcelona – orasul natal al vestitului tenor – acesta a sustinut un concert-jubileu, prilejuit de implinirea a 50 de ani de la debut.
Jose Carreras a urcat pentru prima data pe scena la 11 ani, interpretand o piesa de a lui Manuel de Falla. Astazi tenorul este unul dintre cei mai cunoscuti si mai mari in domeniu.
In cadrul concertului, vestitul tenor a interpretat cunoscute creatii ale lui Puccini sau Scarlatti, dar si melodii cu radacini in muzica populara spaniola, catalana sau latino-americana, precum si nemuritoare pagini de divertisment, cum ar fi celebrul tango al lui Carlos Gardel, si alte asemenea.
In mijlocul ovatiilor unei sali in picioare, Carrera a multumit prin cateva cuvinte simple si din inima: “Va multumesc pentru fidelitatea dumneavoastra, va multumesc”, oferind opt bisuri.
La sfarsitul concertului s-a dus pe plaja Barcelonei, unde se afla instalat un ecran urias pe care se retransmitea concertul sau. Acolo a cantat in fata miilor de prezenti cateva piese live.
Ca fapt divers in context putem aminti ca unul dintre cele mai critice momente ale vietii sale s-a petrecut prin anii ’80, cand a fost diagnosticat cu leucemie, pe care insa a invins-o prin transplant de maduva osoasa, putand astfel sa-si continue cariera pe care i-o dorim cat mai lunga.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.