Cinci zile de recitaluri de cameră de înaltă ţinută la Filarmonică

Cinci zile de recitaluri de cameră de înaltă ţinută la Filarmonică

0 152

Până în 14 iulie, la Sala Patria vor evolua artişti de talie internaţională din Polonia, Japonia, Rusia, Coreea, Austria, Germania şi România. Pentru această ediţie, şi programul ales este unul special, începând de la muzică preclasică, clasică, romantică şi contemporană

Sala Patria găzduieşte cea de-a 41-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră, care va aduce în faţa melomanilor solişti de marcă şi un program special.
Festivalul a fost deschis aseară de Cvartetul Enescu, din Paris, care are şi muzicieni braşoveni în componenţă. De asemenea, printre invitaţi s-a aflat Alexandru Tomescu, care a venit la Braşov cu celebra vioară Stradivarius pe care o are în custodie.

Până în 14 iulie, la Sala Patria vor evolua artişti de talie internaţională din Polonia, Japonia, Rusia, Coreea, Austria, Germania şi România. Pentru această ediţie, şi programul ales este unul special, începând de la muzică preclasică, clasică, romantică şi contemporană. Sunt lucrări foarte rar executate, cum este Octetul de Mendelssohn, sau Fantezia de Schuman.

Festivalul Internaţional al Muzicii de Cameră este primul de acest gen din ţară şi printre puţinele în Europa şi pune Braşovul pe harta marilor scene ale muzicii clasice.

Prima ediţie a avut loc în 1970, la iniţiativa maestrului Ilarion Ionescu Galaţi, directorul de onoare al Festivalului Internaţional al Muzicii de Cameră Braşov
Încet-încet, festivalul a crescut în notorietate şi acum a ajuns să numere cea de-a 41-a ediţie.

Concertele din cadrul festivalului sunt programate în fiecare seară de la ora 19.00. Evenimentul este organizat de Filarmonica Braşov şi autorităţile locale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.