Cinci scoli profesionale noi vor fi infiintate la Brasov

Cinci scoli profesionale noi vor fi infiintate la Brasov

0 424

Primaria municipiului si Inspectoratul Scolar Judetean au in vedere extinderea invatamintului profesional la nivel local. Potrivit datelor municipalitatii, dupa succesul inregistrat de Scoala Profesionala Germana „Kronstadt“, la Brasov exista o cerere tot mai mare de muncitori calificati.

Primaria municipiului si Inspectoratul Scolar Judetean au in vedere extinderea invatamintului profesional la nivel local. Potrivit datelor municipalitatii, dupa succesul inregistrat de Scoala Profesionala Germana „Kronstadt“, la Brasov exista o cerere tot mai mare de muncitori calificati. Prin umare, primaria si partenerii sai doresc infiintarea a inca cinci scoli profesionale, care sa pregateasca resursa umana atit pentru domeniul industrial, cit si pentru unitatile de alimentatie publica sau de cazare. Preocuparea pentru viitorul profesional al elevilor brasoveni, in concordanta cu nevoile pietei locale, este dublata de sustinerea pe care scoala kronstadt2municipalitatea o acorda excelentei in invatamantul brasovean, manifestata in weekend si la Gala Premiilor de Excelenta pentru elevii cu rezultate deosebite la invatatura.
In prezent, in Brasov functioneaza Scoala Profesionala Germana „Kronstadt“, infiintata in parteneriat cu ISJ si cu companiile din Asociatia Clubul Economic German. Primaria Brasov, Inspectoratul Scolar Judetean si Colegiul Tehnic „Transilvania“ au incheiat recent un protocol cu Airbus Helicopters Romania, pentru infiintarea unui centru de formare profesionala in domeniul aeronautic. Un alt protocol urmeaza sa fie semnat, in acelasi format, cu companii din domeniul HoReCa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.